Wat kun je met Business Intelligence?

Met Business Intelligence verzamel je – via onze BIQ-tool – snel en automatisch alle data binnen jouw bedrijf. Deze worden vanuit alle hoeken van je onderneming samengebracht op één centrale plek en met elkaar gecombineerd. Dat levert in een handomdraai zeer waardevolle inzichten op. Zo kun je zien wat er wel goed gaat binnen je bedrijf, wat er niet goed gaat en waar de verbeterpunten liggen.

De inzichten die je met Business Intelligence krijgt, zet je in om je bedrijfsvoering te optimaliseren, je bedrijf te laten groeien en/of het rendement te verbeteren. Je bepaalt zelf welke doelstellingen je precies met BI wilt behalen. Aan de hand van Key Performance Indicators (KPI’s) op je BI-dashboard zie je in één oogopslag hoe de zaken er voor staan.

21803263_s
Met Business Intelligence vertalen we data naar bruikbare managementinformatie.
Hans Sengers - BI-specialist
Hans-Sengers

Voor wie is Business Intelligence geschikt?

Business Intelligence is zeer waardevol voor iedere ondernemer met ambitie. Het maakt niet uit in welke sector of branche je actief bent, zolang je maar de doelstelling hebt om je bedrijfsvoering continu te verbeteren en je omzet en/of rendement verder wilt laten groeien.

Business Intelligence is vooral interessant voor je wanneer je een onderneming hebt met een wat grotere omvang en dus een behoorlijke hoeveelheid aan bedrijfsdata ter beschikking hebt. Hoe groot je bedrijf minimaal moet zijn om BI waardevol te laten zijn? Dat staat niet in watervaste inkt beschreven en is helemaal afhankelijk van het soort bedrijf en de ambities van de ondernemer. Wat we wel kunnen stellen: voor de kruidenier op de hoek is BI in ieder geval geen interessante investering.

Bol Adviseurs richt zich met Business Intelligence met name op deze vier typen ondernemingen:

Blog-9-2

Stappenplan Business Intelligence: futureproof met BIQ

Het Business Intelligence-traject dat wij bij Bol Adviseurs hebben ontwikkeld, bestaat uit vijf mensgerichte en datagedreven stappen. Fases die we stap voor stap samen met jou doorlopen om Business Intelligence gegarandeerd succesvol te implementeren in je bedrijfsvoering.

Met doelgerichte vragen zetten we op een rij welke uitdagingen, ambities en doelstellingen jij al ondernemer hebt én krijgt, op korte en lange(re) termijn. Natuurlijk zoomen we daarbij ook nadrukkelijk in op wat jou als ondernemer drijft en wat de kracht van je mensen is. 

Jouw drive en strategisch verhaal vertalen wij naar overzichtelijke data - met de Business-Intelligence-tool Power BI - en KPI's. Zij vormen het fundament onder je operationele en tactische sturing en aanpak. 

Wat is de kwantiteit én kwaliteit van jouw data? Wij brengen in beeld over welke data jij als ondernemer in je bedrijf beschikt en over welke nog niet. Na toetsing van betrouwbaarheid, toegankelijkheid en technische realiseerbaarheid, stellen we concreet vast of jij en je team met behulp van data doelgericht jouw ambities kunnen waarmaken. 

Met de stip helder aan de horizon én de technische haalbaarheid getoetst, stellen we op basis van jouw bedrijfsmatige prioriteiten samen vast welke stappen we als eerste zetten; uit het totale informatieplan destilleren we de data en KPI's die als dashboard dienen en praktijkgericht ingezet kunnen worden.

Stap voor stap, continu met een juiste prioriteitsstelling, begeleiden we vanuit het dashboard jou als ondernemer bij het datagedreven realiseren van je ambities en doelen door je mensen; alle focus tijdens het plan van aanpak is gericht op eigenaarschap van taken en verantwoordelijkheden, competenties, gedragsverandering, analyseren, rapporteren, evalueren, (door)schakelen en verankeren. Zo zit je samen met je mensen 'slim' aan het stuur bij alles wat je onderneemt. 

8 voordelen van BIQ bij Bol Adviseurs

 1. Stap voor stap gaan we samen door het datagedreven verbeter en/of veranderproces
 2. Je gaat denken en handelen vanuit een rendementsgedachte. 
 3. Met ons financiële achtergrond zorgen we dat jouw data in alle opzichten betrouwbaar zijn.
 4. Inzicht in de trends die in jouw business spelen. 
 5. Dashboard op maat en altijd in ejouw eigen bezit. 
 6. Mensgerichte aanpak voor jou en je belangrijkste kapitaal: je mensen!
 7. Deskundige en professionele mensen die jou adviseren bij het bepalen van de richting.
 8. Bol heeft specialismen voor alle bedrijfsfacetten in huis. 

Wil je meer inzicht in jouw data?

Wil jij weten wat jij allemaal kunt met de data binnen jouw organisatie? Of wil jij inzicht in mogelijke fouten of risico’s in je data? Met de BI Quick scan bekijkt een BI-expert van Bol welke data je al hebt en welke informatie jij uit je data wil halen. Je ontvangt hiervan een data analyse rapportage. Vanuit die rapportage wordt er gekeken of er verder gebouwd kan worden aan dashboards en rapportages en of het inzetten van BI tools jouw bedrijf kan helpen

Wat levert een BI Quick scan je op?

 • Eerste data impressie
 • Inzicht in welke dashboards er gebouwd kunnen worden
 • Moeilijke informatie uit je organisatie eenvoudig naar boven kunnen halen

Slimmer werken met data, wat levert het op?

Beluister de podcast met sportief directeur van de Jumbo-Visma wielerploeg Merijn Zeeman.

Merijn verteld in deze podcast wat werken met data in de topsport betekent, wat het oplevert en welke voordelen jij als ondernemer daar uit kan halen.

 

Neem contact met ons op. 

Wil je meer weten over Business Intelligence of heb je een vraag aan ons? Neem dan contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen.