Referenties

Hoe SSEB door Business Intelligence meer inzicht heeft in projectrendementen

Referenties

Slim investeren en projecten verantwoord managen – dat willen we allemaal. In het geval van Smart Solutions Engineering Boxmeer (SSEB) uit Boxmeer vroeg dat om meer inzicht in (verwachte) rendementen en een betere afstemming tussen prestatie en financieel resultaat. Reden voor directeur Frank Hubers om Bol Adviseurs in te schakelen.

Meer inzicht in onze inkopen

“SSEB is gespecialiseerd in het ontwerpen van slimme technologieën voor de automatisering van productieprocessen. We ondersteunen onze opdrachtgevers bij innovaties, productontwikkeling en procesoptimalisatie vanuit de vakgebieden mechanica, pneumatiek, hydraulica, automatisering, aandrijftechniek en robotica. Zelf zeggen we graag: wij maken staal slimmer.”

“Vandaag de dag zijn we een complete ontwikkelaar. Dat betekent dat we ook onderdelen inkopen. Daar zat een grote uitdaging: zijn onze voorfinancieringen wel verantwoord? Matchen prestatie en facturatie voldoende? Want op financieringstekorten en het opdrogen van werkkapitaal zitten we uiteraard niet te wachten. In het belang van de continuïteit van ons bedrijf wilden we meer en beter inzicht in actuele cijfers en trends.”

Altijd een realtime overzicht

“Meestal kijk je met een accountantskantoor terug op de cijfers. Dankzij Bol slagen we er in om vooruit te kijken. Belangrijk element van die prestatie is de grote hoeveelheid data in ons ERP-systeem, die voor ons overzichtelijk in beeld wordt gebracht met een dashboard dat specifiek op onze bedrijfsprocessen is afgestemd. Overzichten, inkooporders, offertes, voorcalculaties – doordat ze allemaal in de tool Power BI terugkomen , hebben we altijd een realtime overzicht van de actuele stand van zaken. En dat geeft rust.”

“We zijn nu veel beter in staat om projecten commercieel te managen en te anticiperen op wijzigingen, bijvoorbeeld als er gaandeweg een project klantwensen bijkomen. We leveren onze klant niet alleen een goed werkende machine, maar weten bovendien dat het project commercieel deugt. De verschillen tussen begroting en realiteit zijn kleiner én voorspelbaarder, waardoor we veel nauwkeuriger kunnen calculeren. En dat leidt weer tot betere en snellere sturing van projecten.”

We kunnen projecten commercieel veel beter managen.

 

Meer plezier op de werkvloer

“Naast het beter voorspellen en managen van projecten, is de arbeidsvreugde op de vloer aanzienlijk gestegen. Neem het samenspel tussen sales engineers en mechanical engineers: ze zoeken elkaar veel gemakkelijker op en overleggen constructief. Daardoor kunnen we nu vaker van tevoren slimme afwegingen maken, in plaats van achteraf te zeggen: ‘Hadden we dat maar anders gedaan’.”

“De lijntjes met Bol zijn kort: het contact is informeel als het kan en zakelijk als de situatie daarom vraagt. In het begin van onze samenwerking was het best even aftasten, maar je merkt aan alles dat de Bol-adviseurs jou als klant wíllen begrijpen, ook als dat betekent dat het uiteindelijke traject net even anders ingericht moet worden dan ze hadden verwacht. Bol Adviseurs heeft perfect werk geleverd.”

Frank Hubers - Directeur Smart Solutions Engineering Boxmeer

Wil je meer inzicht in jouw data?

Wil jij weten wat jij allemaal kunt met de data binnen jouw organisatie? Of wil jij inzicht in mogelijke fouten of risico’s in je data? Met de BI Quick scan bekijkt een BI-expert van Bol welke data je al hebt en welke informatie jij uit je data wil halen. Je ontvangt hiervan een data analyse rapportage. Vanuit die rapportage wordt er gekeken of er verder gebouwd kan worden aan dashboards en rapportages en of het inzetten van BI tools jouw bedrijf kan helpen

Wat levert een BI Quick scan je op?

  • Eerste data impressie
  • Inzicht in welke dashboards er gebouwd kunnen worden
  • Moeilijke informatie uit je organisatie eenvoudig naar boven kunnen halen

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Roy.

Als partner ben ik verantwoordelijk voor alle IT-processen en automatisering. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 321.

Roy Verbroekken

Directielid | Senior Adviseur Digitale Weerbaarheid

Contactformulier: