Referenties

Hoe Woongelofelijk Van Donzel met behulp van Business Intelligence betere strategische beslissingen kan nemen

Referenties

Woongelofelijk Van Donzel is al meer dan honderd jaar (111 om precies te zijn) een begrip in Uden. Om ook in de toekomst succesvol te blijven, had het familiebedrijf behoefte aan een gedetailleerde koppeling tussen prognoses en bedrijfsresultaten. We realiseerden voor Van Donzel een custom made rapportagetool, die directeur Pim van Donzel alle inzichten verschaft die hij nodig heeft.

Meer diepgang in de data

“Woongelofelijk Van Donzel is een woonwinkel met verschillende concepten, stijlen en segmenten op het gebied van woon- en eetkamermeubels en -accessoires. Onze ambitie is om voor iedere portemonnee interessant te zijn. Dat doen we niet alleen door ons assortiment, maar ook via onze servicegerichtheid. Zo hebben we een eigen bezorgdienst en staan onze servicemonteurs bij ons op de loonlijst. Op die manier bewaken we te allen tijde de kwaliteit die we leveren.”

“We werkten voorheen met een back-endsysteem dat specifiek ontwikkeld is voor de meubelbranche. Dat gaf ons weliswaar verschillende inzichten, maar het genereren ervan kostte veel tijd. Bovendien zochten we meer diepgang, bijvoorbeeld om factoren als rendement en marges tot op medewerker- of afdelingsniveau vast te kunnen stellen. Ook wilden we graag een heatmap, waarop we zien waar in de winkel onze klanten zich het meest begeven.”

Strategische beslissingen op basis van cijfers

“De rapportagetool van Bol Adviseurs, Power BI, geeft ons de inzichten die we zochten. Eindelijk kunnen we tot áchter de komma kijken! Business Intelligence is een breed begrip is, dat we samen met Bol Adviseurs hebben vertaald naar een dashboard op maat. Het geeft ons alle in- en overzichten, die we kunnen opbouwen en oproepen wanneer wij dat willen. We hebben voortaan dus alle cijfers en feiten op ieder moment beschikbaar.”

“Dankzij Power BI hebben we de inzichten om korte en middellange termijnbeslissingen te nemen. Natuurlijk, onderbuikgevoel is nog steeds belangrijk, daarmee is ons familiebedrijf immers groot geworden. Maar daarnaast kunnen we onze strategische beslissingen nu perfect onderbouwen met cijfers. Daarnaast is het destilleren van inzichten veel eenvoudiger. Waar we voorheen veel met Excel-exports en draaitabellen werkten, hebben we nu duidelijkheid met één druk op de knop.”

We kunnen eindelijk tot achter de komma kijken.

 

Meer grip op de bedrijfskosten

“De grootste meerwaarde is kostenbeheersing. Dat is niet per se hetzelfde als ‘lagere kosten’, al is dat vaak wel een van de effecten. Het helpt ons om de juiste keuzes te maken, waardoor we ons bedrijf tot in de kleinste details steeds verder kunnen optimaliseren. We hebben de bottlenecks in de verschillende bedrijfsprocessen veel sneller inzichtelijk én we weten hoe we die aan kunnen pakken.”

“We zijn al vele jaren klant bij Bol Adviseurs. Waar je vroeger alles besprak met ‘de accountant’, werken we vandaag de dag met verschillende specialisten, waarbij eenieder vanuit zijn kracht redeneert. Onze maandelijkse overleggen met twee adviseurs bijvoorbeeld, zijn perfect om de conclusies door te nemen die we uit de rapportagetool halen. Zo bepalen we steeds opnieuw de volgende stap in onze strategische route.”

Pim van Donzel - Directeur woongelofelijk van Donzel

Wil je meer inzicht in jouw data?

Wil jij weten wat jij allemaal kunt met de data binnen jouw organisatie? Of wil jij inzicht in mogelijke fouten of risico’s in je data? Met de BI Quick scan bekijkt een BI-expert van Bol welke data je al hebt en welke informatie jij uit je data wil halen. Je ontvangt hiervan een data analyse rapportage. Vanuit die rapportage wordt er gekeken of er verder gebouwd kan worden aan dashboards en rapportages en of het inzetten van BI tools jouw bedrijf kan helpen

Wat levert een BI Quick scan je op?

  • Eerste data impressie
  • Inzicht in welke dashboards er gebouwd kunnen worden
  • Moeilijke informatie uit je organisatie eenvoudig naar boven kunnen halen

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Roy.

Als partner ben ik verantwoordelijk voor alle IT-processen en automatisering. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 321.

Roy Verbroekken

Directielid | Senior Adviseur Digitale Weerbaarheid

Contactformulier: