Referenties

Hoe Bakkerij de Haas door Business Intelligence gericht kan bijsturen waar dat nodig is

Referenties

Bakkerij De Haas (Haps) is een ambachtelijke bakkerij met klanten door heel Nederland. Met een rijk klantenbestand en een assortiment van honderden producten is goed databeheer en -analyse van groot belang. Reden genoeg om Bol Adviseurs te vragen de bestaande analysesoftware te updaten. Martin van den Bergh (Sales & Management De Haas) vertelt.

Data sneller op tafel krijgen

“We zijn een ambachtelijke bakkerij met een industrieel randje, maar in de eerste plaats een familiebedrijf. Dat betekent dat we nog altijd op ambachtelijke wijze produceren. Brood, broodjes, vlaaien, gebak en zelfs ijs; bestemd voor diverse klanten en klantgroepen, van retail tot institutionele organisaties en van horecaondernemers tot cateraars. Daarnaast zijn we eigenaar en producent van de Limburgia-formule, met een veertigtal winkels, verspreid door het hele land.”

“In ons MT-overleg bespreken we iedere twee weken de resultaten. Verkoopcijfers, margegegevens, statistieken… We hebben die data nodig om een goed overzicht te krijgen om ons beleid en strategische beslissingen op af te stemmen. Alleen: het was omslachtig om de juiste cijfers op tafel te krijgen en rapporten bevatten niet altijd alle gegevens die we nodig hadden.”

Altijd de juiste gegevens paraat

“Bol heeft onze Qlikview-analysesoftware opnieuw opgebouwd, volgens een mooi en bruikbaar format, dat specifiek op ons bedrijf is afgestemd. Hiermee kunnen we de gegevens die onze bakkerssoftware oplevert, perfect verwerken en analyseren. Daardoor hebben we voortaan sneller een uitstekend beeld van de resultaten en kunnen we gericht bijsturen waar dat nodig is.”

“Dankzij de nieuwe Qlikview-omgeving kunnen we iedere cijfermatige vraag beantwoorden en gedetailleerde rendementsanalyses maken. Verkoopcijfers destilleren, omzet per locatie bepalen, verkoopkansen signaleren… Ook kunnen we de cijfers gemakkelijk afzetten tegen onze prognoses. Met een paar simpele klikken hebben we altijd de juiste gegevens paraat. En doordat we kunnen zien hoe nieuwe productgroepen presteren in de markt, houden we eenvoudig een vinger aan de pols en kunnen we indien nodig meteen bijsturen. Eind 2021 starten we met een kerstpakketproject; ook daarbij gaat Qlikview ons zeker goed van pas komen.”

Waar ik erg tevreden over ben, is de wijze waarop de adviseurs van Bol zaken oppakken en terugkoppelen. Ze begrijpen onze uitdagingen, luisteren goed en handelen kordaat.

 

Bijsturen op basis van de juiste cijfers

“Naast de genoemde praktische effecten is ons werkplezier gestegen. En we gebruiken de data niet alleen voor onze eigen strategie; ook in klantgesprekken zijn ze hartstikke bruikbaar. Stel dat een klant achterloopt op de omzetprognose. Dan kunnen we nu heel gericht uitzoeken hoe dat komt en waar er kansen liggen voor verbetering. We leggen veel sneller de vinger op de zere plek. En als we vervolgens bijsturen, weten we zeker dat we dat doen op basis van de juiste cijfers.”

“Waar ik erg tevreden over ben, is de wijze waarop de adviseurs van Bol zaken oppakken en terugkoppelen. Ze begrijpen onze uitdagingen, luisteren goed en handelen kordaat. Natuurlijk, als een standaard oplossing voldoende is, gebruiken we die. Maar bij Bol gaan ze ook de complexere strategische uitdagingen niet uit de weg.”

Martin van den Bergh - Sales & Management De Haas

Wil je meer inzicht in jouw data?

Wil jij weten wat jij allemaal kunt met de data binnen jouw organisatie? Of wil jij inzicht in mogelijke fouten of risico’s in je data? Met de BI Quick scan bekijkt een BI-expert van Bol welke data je al hebt en welke informatie jij uit je data wil halen. Je ontvangt hiervan een data analyse rapportage. Vanuit die rapportage wordt er gekeken of er verder gebouwd kan worden aan dashboards en rapportages en of het inzetten van BI tools jouw bedrijf kan helpen

Wat levert een BI Quick scan je op?

  • Eerste data impressie
  • Inzicht in welke dashboards er gebouwd kunnen worden
  • Moeilijke informatie uit je organisatie eenvoudig naar boven kunnen halen

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Roy.

Als partner ben ik verantwoordelijk voor alle IT-processen en automatisering. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 321.

Roy Verbroekken

Directielid | Senior Adviseur Digitale Weerbaarheid

Contactformulier: