Document op bureau met bril

Bedrijfsgeschiedenis van Bol Adviseurs

Hieronder zie hoe de geschiedenis ons heeft gebracht tot waar we nu staan. Wil jij deel uitmaken van onze toekomst? Solliciteer naar één van onze actuele vacatures.

Bekijk onze vactures

Timeline

 • 2019

  Peter van den Elzen treedt terug als partner

  Na 17 jaar als partner bij Bol actief te zijn geweest, treedt Peter van den Elzen per 1 januari 2019 terug. Peter is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het vertrouwde gezicht in Schijndel en omstreken. Hij blijft nog een tijdje op de achtergrond betrokken bij enkele klanten van Bol.

 • 2018

  Kantoor Nijmegen verhuist naar Wijchen

  Op 1 augustus 2018 is Bol Nijmegen verhuist naar de overkant van de straat (Wijchen). Ondanks dat het maar op steenworp afstand ligt, biedt het nieuwe kantoorpand de passende, inspirerende en moderne werkomgeving die aansluit bij de ambities van Bol. Het vormt de centrale locatie van waaruit de gehele Assurance-afdeling werkt.

 • 2017

  Kantoor Schijndel verhuist naar Veghel

  Eind 2017 verhuist Bol van Schijndel naar Veghel. Vanuit een kantoorlocatie die geheel is ingericht naar het ‘nieuwe werken’ ziet de organisatie meer mogelijkheden om commercieel uit te breiden in de Meierijstad.

  Kantoor Veghel Bol Adviseurs
 • 2017

  Robèrt Meijer wordt partner

  Robèrt Meijer startte in 2008 bij Bol Adviseurs als Senior Consultant Corporate Finance, maar groeide uit tot managing director van het Corporate Finance team. Op 1 januari 2017 is Robèrt toegetreden als lid van de directie van Bol Adviseurs. Ook binnen deze functie van Partner is hij verantwoordelijk voor het Corporate Finance Team.

 • 2017

  Pedro Verdijck en Henny Kuijpers treden terug als partner

  Op gepaste wijze nam Bol afscheid van Henny Kuijpers en Pedro Verdijck als directieleden. Beide heren blijven betrokken bij (belangrijke) hoogtepunten van het bedrijf.

 • 2016

  Ivan Maes en Roy Verbroekken worden partner

  Ivan Maes en Roy Verbroekken zijn sinds 2016 als partner verbonden aan Bol. Ivan is binnen Bol Adviseurs verantwoordelijk voor de Assurance-afdeling en de integratie en toepassing van IT-audit. Roy is verantwoordelijk voor de volledige ICT en hij geeft leiding aan de teams die zich bezighouden met de innovatieve diensten die hieronder vallen.

 • 2015

  Frans Tijssen treedt terug als partner

  Frans Tijssen werd op 1 januari 1992 partner. Hij treedt in 2015 terug als partner maar blijft wat meer op de achtergrond nog steeds actief binnen Bol. Voor vele klanten is Frans de afgelopen jaren uitgegroeid tot het vertrouwde gezicht in Venray en omgeving.

 • 2014

  Patrick Lambrechts start als partner

  Sinds 2014 is Patrick als partner verbonden aan Bol Adviseurs en medeverantwoordelijk voor de aansturing van de fiscale afdeling en de door hem opgerichte Family Desk. Binnen de Family Desk ligt Patricks passie bij het oplossen van vraagstukken waarbij zakelijk en privé elkaar raken.

 • 2011

  Bol Adviseurs in gebruik als overkoepelende naam

  Bol Accountants opereert als allround ondernemers-adviesbureau. Náást accountants heeft Bol dus ook fiscalisten, juristen, organisatieadviseurs, bedrijfskundigen, Corporate Finance adviseurs, overname begeleiders, vermogensplanners, salarisadministrateurs en HRM-adviseurs in huis. Deze brede expertise vraagt om een herziening van de strategie. Daaruit volgt in 2010 een nieuwe missie: Bol wil ondernemers en medewerkers uitdagen om te groeien.

  De tactische uitwerking van deze missie leidt onder meer tot een volledige huisstijlverandering in 2011 en de introductie van Bol Adviseurs als overkoepelende (handels)naam en een nieuw logo.

 • 2010

  Paul Lutters wordt partner

  Paul Lutters treedt op 1 januari 2010 toe tot de groep van partners. Op dat moment is hij precies 12 jaar in dienst (hij startte bij Bol op 1 januari 1998). Hij gaat Frans ondersteunen in Venray. Om letterlijk dichter bij de klanten te kunnen zijn, ook buiten de kantooruren, verhuist hij privé ook naar Venray.

 • 2009

  Nard Konings treedt terug als partner

  Nard Konings, die door veel buitenstaanders abusievelijk gezien wordt als ‘Meneer Bol’, besluit het stokje over te dragen aan de volgende generatie. Hij treedt op 1 januari 2009 terug als partner maar blijft wat meer op de achtergrond actief binnen Bol. Hij is nog steeds de grootste ambassadeur voor Bol.

 • 2009

  Opening van een satellietkantoor in Amsterdam

  Vanwege het groeiend aantal buitenlandse klanten van Bol International wordt een ontvangstlocatie nabij Schiphol wenselijk. Bol opent daarom een (onbemand) sattelietkantoor voor dit doel.

  Bol Adviseurs Amsterdam
 • 2007

  Pascal Graat wordt Partner

  Op 10 december 1990 treedt de jonge Pascal Graat in dienst bij Bol Accountants. Hij grijpt alle mogelijkheden aan om zich verder te ontwikkelen. In alle jaren raakt hij steeds nauwer verbonden met het bedrijf en waar Bol voor staat. Dit resulteert na 17 jaar (vanaf 1 januari 2007) in het toetreden tot de directie.

 • 2007

  Opening vestiging in Nijmegen

  Waar de ‘Big 4’ kantoren in deze periode juist wegtrekken uit Nijmegen, ziet Bol kansen in deze regio. In 2007 opent Bol de deuren van haar vestiging in Nijmegen. Vanuit Nijmegen worden een groot deel van de werkzaamheden voor het groeiend aantal buitenlandse klanten van Bol International verricht.

 • 2006

  Toine Geesink wordt Partner

  Internationaal Fiscalist Toine Geesink startte in 2001 bij Bol. Hij breidde het aantal internationale klanten voor Bol flink uit. Op 1 januari 2006 treedt hij toe tot de partners. Hij zal naast de internationale praktijk ook de toekomstige vestiging Nijmegen gaan leiden.

 • 2003

  Vestiging Venray breidt flink uit

  Het pand aan de Hoogakker 15 in Venray, dat in 1992 geopend werd, blijkt na 10 jaar te krap. Er wordt een grote verbouwing gestart. In 2003 biedt de vestiging niet meer zoals eerst plaats voor 20 werknemers, maar heeft het pand 50 werkplekken.

 • 2002

  Peter van den Elzen wordt Partner

  Op 30 juni 1986 treedt fiscalist Peter van den Elzen in dienst. Op 1 januari 2002 treedt hij toe tot de partners van Bol Accountants. Hij krijgt de leiding over de vestiging in Schijndel.

 • 2001

  Samenvoeging van Bol Schijndel en Oisterwijk

  De vestigingen in Oisterwijk en Schijndel worden samengevoegd tot een groter en slagvaardiger kantoor. Het kantoor in Oisterwijk wordt daarom gesloten. Op dit moment is Bol niet meer fysiek aanwezig in de plaats waar het ooit werd opgericht.

 • 2000

  Bol Boxmeer realiseert nieuwbouw

  Ondanks de uitbreiding van de villa in 1990 is de vestiging Boxmeer inmiddels te krap. Na aankoop van de grond van de buurman aan de Spoorstraat realiseert Bol nieuwbouw. De locatie is nu toekomst-proof. Een deel van het pand wordt onderverhuurd.

 • 1997

  Pedro Verdijck

  Op 1 februari 1990 trad Pedro Verdijck in dienst. Op 1 januari 1997 treedt hij toe tot de partners. Bol Accountants wordt vanaf nu aangestuurd door Nard Konings, Henny Kuijpers, Frans Tijssen en Pedro Verdijck.

 • 1996

  Overname Wonders en Wonders (Schijndel)

  Met de overname van Accountantskantoor Wonders & Wonders, is Bol Accountants ook in Schijndel vertegenwoordigd.

 • 1994

  Oprichter L.A. Bol overlijdt

  In 1994 overlijdt de oprichter, maar het contact met de familie Bol blijft bestaan en zij worden nog altijd betrokken bij hoogtepunten in het bedrijf.

 • 1993

  ACN L.A. Bol wordt Bol Accountants

  Het karakter van de samenwerking in het ACN-verband verandert. Later zal het gaan doorontwikkelen naar een heel breed en zelfs internationaal samenwerkingsverband van accountantskantoren (Leading Edge en Kreston). In 1992 wordt besloten de koppeling van ACN aan de eigen naam los te laten. Accountants Combinatie Nederland L.A. Bol is namelijk wel een hele mond vol. Vanaf 1993 wordt de handels- en merknaam van het bedrijf Bol Accountants.

 • 1992

  Nieuwe vestiging in Venray opent de deuren

  Naast Brabantse ondernemers, weten ook steeds meer ondernemers in Noord-Limburg hun weg naar ACN vinden. Om hen beter te kunnen ondersteunen, opent het bedrijf in november 1992 een kantoor in Venray aan de Hoogakker 15. Vanuit de directie neemt Frans Tijssen zitting in dit kantoor en stuurt de medewerkers in Venray aan.

 • 1992

  Frans Tijssen wordt partner

  De opvolger van Louis Bol is gevonden: Frans Tijssen kwam in dienst op 1 januari 1988. Hij maakt op een flitsende manier carrière, waardoor hij na vier jaar, op 1 januari 1992 toetreedt tot de directie als partner. Hij krijgt de leiding over de oprichting van een nieuw kantoor in een nieuwe regio: Noord-Limburg.

 • 1992

  Oprichter L.A. Bol neemt afscheid

  Na 40 jaar bouwen aan het bedrijf neemt oprichter Louis Bol afscheid van Bol. De naam van de organisatie zal altijd een hommage blijven aan de roots en daarmee een eerbetoon aan de oprichter.

 • 1990

  Locatie Boxmeer breidt flink uit

  Villa De Körver in Boxmeer is 10 jaar nadat ACN haar intrek deed, te klein geworden. Daarom krijgt de villa een forse uitbreiding. Het pand wordt geheel verbouwd.

 • 1987

  Henny Kuijpers wordt partner

  Het gaat goed met het bedrijf. Henny Kuijpers is één van de jonge talenten. Hij werd op 1 februari 1980 aangenomen. Krap zeven jaar later, op 1 januari 1987 wordt hij als derde partner toegevoegd aan de directie.

 • 1985

  Nard treedt toe tot maatschap en Bol Boxmeer verhuist

  Tot nu toe was Louis Bol oprichter en enig directielid binnen ACN. Gezien de groei van het bedrijf en de belangrijke bijdrage van Nard hieraan en de rol die hij al in Boxmeer vervult, vraagt Louis Bol samen met hem in het bedrijf te gaan. Vanaf 1985 is Nard mede-eigenaar in de maatschap, samen met Louis Bol. Gezien het succes van Nard in Boxmeer wordt het pand aan de Van Sasse van IJsselstraat te klein. Daarom verhuist Accountants Combinatie Nederland (ACN) naar Villa De Körver aan de Spoorstraat in Boxmeer.

 • 1975

  Vestiging in Oisterwijk verhuist naar De Lind

  De groei maakt dat de ruimte in Oisterwijk te klein wordt. Daarom verhuist de vestiging naar een groter pand aan De Lind 4 in Oisterwijk.

  Accountants Combinatie Nederland (ACN)
 • 1966

  Bol komt naar Boxmeer

  Louis Bol leert Nard Konings kennen en neemt hem aan. Vanaf 1 april 1966 is Nard in dienst. Een geweldig besluit zal later blijken. De twee vormen een zeer succesvol duo. Eigenlijk niet Bol, maar Nard Konings. Hij werkt namelijk in en om Oisterwijk, maar zijn liefde Joke (die later ook zijn vrouw wordt) woont in Boxmeer. Daarom pendelt hij – door weer en wind – op zijn brommertje eindeloos heen en weer tussen Oisterwijk en Boxmeer om bij zijn grote liefde te zijn. Louis Bol ziet dit alles aan en besluit een bedrijfsruimte te huren in Boxmeer. Hij daagt Nard uit om er een (commercieel) succes van te maken.

 • 1953

  ACN L.A. Bol is een feit

  Vanuit een samenwerking met twee andere zelfstandig gevestigde RA Accountants (de heren Top en Brink) uit respectievelijk Den Haag en Groningen ontstaat de naam Accountants Combinatie Nederland (ACN). Alle drie opereren ze onder deze naam, met toevoeging van hun eigen naam. In dit geval werd het dus: Accountants Combinatie Nederland L.A. Bol.

 • 1952

  Oprichting door L.A. Bol

  In 1952 start Louis Bol als zelfstandig gevestigd accountant. Hij start het bedrijf vanuit zijn ouderlijk huis in Oisterwijk. De jaren na de start bouwt Louis succesvol zijn klantenkring op.