Coronadossier Bol Adviseurs

We leven in een bijzondere en turbulente tijd. Waar de coronapandemie in eerste instantie voor een totale rem op de economie zorgde, heeft de nasleep ervan juist tot gevolg dat allerlei ontwikkelingen, zoals het personeelstekort en de stijging van brandstofprijzen, een versnelling hebben gekregen. Tegelijkertijd willen ondernemers na een periode van stilstand ook graag weer ‘vooruit’, om ook in deze omstandigheden te kunnen bouwen aan de toekomst van hun bedrijf. Dat maakt dat zij voor nieuwe vraagstukken komen te staan. Want hoe kan ik kansen pakken en groeien, terwijl we te maken hebben met een onzeker ondernemersklimaat? En kom ik straks in de problemen als ik onverwacht ontvangen steun of uitgestelde belasting moet terugbetalen?

Coronadossier Bol Adviseurs

Gelukkig sta je er niet alleen voor! Bol Adviseurs helpt ondernemers die, ook in coronatijd, weer vooruit willen met hun business! Met dit kennisdossier houden wij je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom steunmaatregelen als de NOW-regeling of de TVL-regeling. Ook helpen we je met onze artikelen en downloads om jezelf, je bedrijf en je werknemers in topvorm te houden.

Tijdlijn van belangrijke data en deadlines

Het pakket aan steunmaatregelen bestaat uit diverse regelingen. Elk van deze regelingen bevat verschillende data voor aanvraag, vaststelling of andere deadlines. In dit overzicht vind je de belangrijkste data op een rij.

 • 1/10/22

  Start terugbetaling belastingschuld

  Vanaf 1 oktober 2022 wordt er gestart met het terugbetalen van de opgebouwde belastingschuld. Ondernemers krijgen hier 5 jaar de tijd voor.

 • 3/10/22

  NOW 6.0 (tranche 8) vaststellingsloket geopend

  Vanaf 3 oktober 2022 is het mogelijk om de NOW 6.0-subsidie van tranche 8 definitief vast te stellen. Deze vaststelling dient voor iedere tranche afzonderlijk gedaan te worden. Je dient hiervoor een aanvraag in te dienen met een definitieve opgave van de omzetdaling. Afhankelijk van de hoogte van het voorschot dient een accountantsverklaring of derdenverklaring te worden bijgevoegd bij de aanvraag om definitieve vaststelling van de subsidie. Bekijk voor meer informatie onze NOW-pagina.

 • 22/2/23

  Sluitingsdatum vaststelling NOW 3.0, 4.0 & 5.0 (tranche 3 t/m 7)

  Op 22 februari 2023 sluit het vaststellingsloket voor de NOW 3.0, 4.0 en 5.0-subsidies van tranche 3 t/m 7. Je dient hiervoor een aanvraag in te dienen met een definitieve opgave van de omzetdaling. Afhankelijk van de hoogte van het voorschot dient een accountantsverklaring of derdenverklaring te worden bijgevoegd bij de aanvraag om definitieve vaststelling van de subsidie. Bekijk voor meer informatie onze NOW-pagina.

 • 2/6/23

  Sluitingsdatum vaststelling NOW 6.0 (tranche 8)

  Op 2 juni 2023 sluit het vaststellingsloket voor de NOW 6.0-subsidie van tranche 8. Je dient hiervoor een aanvraag in te dienen met een definitieve opgave van de omzetdaling. Afhankelijk van de hoogte van het voorschot dient een accountantsverklaring of derdenverklaring te worden bijgevoegd bij de aanvraag om definitieve vaststelling van de subsidie. Bekijk voor meer informatie onze NOW-pagina.

Download ons whitepaper: Volle kracht vooruit!

De afgelopen tijd lag de focus in het ondernemerschap vooral op het omschakelen en het aanpassen naar wat nog wél kan en het wegwijs worden in het woud van financiële tegemoetkomings- en uitstelregelingen, die inmiddels door de overheid zijn afgeschaald. Na een stroeve start van 2022, waarbij versoepelingen en terugkeer naar het ‘nieuwe normaal’ nog op zich lieten wachten, kregen we daarna weer de wind in de rug. Hoewel de onzekere tijden daarmee niet direct ten einde zijn, is het tijd om weer vooruit te kijken, voorbij tegemoetkomingen en uitstelregelingen.

Volle_kracht_vooruit

Kortom: na alle financiële maatregelen is het nu tijd om te bekijken hoe ‘wind tegen’ kan worden omgebogen in ‘wind mee’, oftewel: weer volle kracht vooruit! Speciaal voor voor ondernemers hebben we daarom het whitepaper Volle kracht vooruit geschreven. Met dit whitepaper bieden we je een inzichts- en risicoscan om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van je actuele financiële positie, de (uitgestelde) verplichtingen en de mogelijke risico’s voor jou als ondernemer op dit moment. Verder helpen we je ook om kritisch te kijken naar de toekomstbestendigheid van je bedrijf en je eigen ondernemerschap.

Het whitepaper Volle kracht vooruit is GRATIS te downloaden via onderstaande button. Download ‘m nu!

Overzicht betalingsregelingen

Ondernemers die zowel uitstel van betaling van belastingen en steun die zij hebben ontvangen via de NOW, TVL of een Tozo-lening moeten terugbetalen, krijgen te maken met verschillende betalingsregelingen. Deze worden in onderstaande tabel weergegeven.

Overzicht betalingsregelingen-2

 

Het coronateam van Bol Adviseurs

We kunnen ons voorstellen dat in deze roerige tijden ondernemers door de bomen het bos niet meer zien en met veel vragen zitten. Daarom hebben we bij Bol Adviseurs een eigen coronateam opgezet. Een multidisciplinair team van professionals, ieder specialist op zijn of haar eigen vakgebied maar met een gezamenlijk doel: onze klanten door deze coronacrisis helpen.  Daarnaast ondersteunen we je ook graag via ons corona-kennisdossier met actuele informatie, belangrijke berichtgeving, veelgestelde vragen en handige stappenplannen om zelf aan de slag te gaan.

Paul-Robert-wit

Hulp nodig van het coronateam van Bol Adviseurs?

Onze specialisten staan voor je klaar! Stel je vraag via het formulier hiernaast en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Disclaimer

We hebben ons best gedaan om de content van ons Coronadossier zo begrijpelijk, overzichtelijk en zorgvuldig mogelijk op te stellen. Toch kan het voorkomen dat de informatie niet uitputtend is of, gezien het tempo van de ontwikkelingen rondom corona, mogelijk inmiddels is verouderd. Wij zijn niet aansprakelijk ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde of eventuele gevolgen daarvan. Klik hier voor een uitgebreidere versie onze disclaimer.