Coronadossier Bol Adviseurs

We hebben een bijzondere en turbulente tijd achter de rug. Waar de coronapandemie in eerste instantie voor een totale rem op de economie zorgde, had de nasleep ervan juist tot gevolg dat allerlei ontwikkelingen, zoals het personeelstekort en de stijging van brandstofprijzen, een versnelling kregen. Om ondernemers in deze tijd bij te staan hebben we destijds dit Coronadossier gestart, met daarin het laatste nieuws, belangrijke ontwikkelingen en informatie over de beschikbare steunmaatregelen.

Coronadossier Bol Adviseurs

Dit dossier wordt niet meer geüpdatet. Wel blijven de pagina's beschikbaar om de informatie terug te lezen.

Tijdlijn van belangrijke data en deadlines

Het pakket aan steunmaatregelen bestond uit diverse regelingen. Elk van deze regelingen bevatte verschillende data voor aanvraag, vaststelling of andere deadlines. In dit overzicht vind je de belangrijkste data op een rij.

 • 1/10/22

  Start terugbetaling belastingschuld

  Vanaf 1 oktober 2022 wordt er gestart met het terugbetalen van de opgebouwde belastingschuld. Ondernemers krijgen hier 5 jaar de tijd voor.

 • 3/10/22

  NOW 6.0 (tranche 8) vaststellingsloket geopend

  Vanaf 3 oktober 2022 is het mogelijk om de NOW 6.0-subsidie van tranche 8 definitief vast te stellen. Deze vaststelling dient voor iedere tranche afzonderlijk gedaan te worden. Je dient hiervoor een aanvraag in te dienen met een definitieve opgave van de omzetdaling. Afhankelijk van de hoogte van het voorschot dient een accountantsverklaring of derdenverklaring te worden bijgevoegd bij de aanvraag om definitieve vaststelling van de subsidie. Bekijk voor meer informatie onze NOW-pagina.

 • 22/2/23

  Sluitingsdatum vaststelling NOW 3.0, 4.0 & 5.0 (tranche 3 t/m 7)

  Op 22 februari 2023 sluit het vaststellingsloket voor de NOW 3.0, 4.0 en 5.0-subsidies van tranche 3 t/m 7. Je dient hiervoor een aanvraag in te dienen met een definitieve opgave van de omzetdaling. Afhankelijk van de hoogte van het voorschot dient een accountantsverklaring of derdenverklaring te worden bijgevoegd bij de aanvraag om definitieve vaststelling van de subsidie. Bekijk voor meer informatie onze NOW-pagina.

 • 2/6/23

  Sluitingsdatum vaststelling NOW 6.0 (tranche 8)

  Op 2 juni 2023 sluit het vaststellingsloket voor de NOW 6.0-subsidie van tranche 8. Je dient hiervoor een aanvraag in te dienen met een definitieve opgave van de omzetdaling. Afhankelijk van de hoogte van het voorschot dient een accountantsverklaring of derdenverklaring te worden bijgevoegd bij de aanvraag om definitieve vaststelling van de subsidie. Bekijk voor meer informatie onze NOW-pagina.

Whitepaper: Volle kracht vooruit!

Aan het einde van de coronaperiode hebben wij het whitepaper Volle Kracht Vooruit! gepubliceerd. Hierin beschreven we hoe ondernemers na een lastige periode weer perspectief konden vinden om vooruit te kunnen met hun business. Met dit whitepaper boden we een inzichts- en risicoscan om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de actuele financiële positie, de (uitgestelde) verplichtingen en de mogelijke risico’s voor ondernemers. Verder hielpen we ook om kritisch te kijken naar de toekomstbestendigheid van het bedrijf.

Het whitepaper Volle kracht vooruit is nog steeds GRATIS te downloaden via onderstaande button.

Volle_kracht_vooruit

Overzicht betalingsregelingen

Ondernemers die zowel uitstel van betaling van belastingen en steun die zij hebben ontvangen via de NOW, TVL of een Tozo-lening moeten terugbetalen, krijgen te maken met verschillende betalingsregelingen. Deze worden in onderstaande tabel weergegeven.

Overzicht betalingsregelingen-2

 

Hulp nodig van het coronateam van Bol Adviseurs?

Onze specialisten staan voor je klaar! Stel je vraag via het formulier hiernaast en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!