Nieuws & Blogs

Implementatie richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

|

Op 19 april 2022 is de Tweede Kamer akkoord gegaan met het wetsvoorstel tot implementatie van de Europese richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden.

De richtlijn beschrijft de minimumrechten van iedere werknemer in de Europese Unie met betrekking tot de informatie die aan een werknemer moet worden verstrekt en het moment waarop die informatie moet zijn verstrekt. Daarnaast bevat de richtlijn minimumeisen voor arbeidsvoorwaarden, die onder meer zien op de mogelijkheid om meerdere banen te hebben, de voorspelbaarheid van het werk, het recht om werk buiten het werkrooster te weigeren, de overgang naar andere vormen van werk en de bekostiging van verplichte opleidingen. Zie voor meer informatie ook onze blog.

Het wetsvoorstel zal in werking treden op 1 augustus 2022. Werkgevers moeten aan de slag om straks discussies en problemen te voorkomen.

Hulp nodig? Onze specialisten ondersteunen je graag!

 Heb je  vragen over deze nieuwe richtlijnen of wil je weten hoe je deze kunt implementeren in jouw organisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met op met de specialisten van Bol Adviseurs. Zij helpen je graag verder!

Rob Kuijpers LR - C

Rob Kuijpers
r.kuijpers@boladviseurs.nl
088 - 1211 398

Hein Vriens LR -C

Hein Vriens
h.vriens@boladviseurs.nl
088 - 1211 313

Bas Jeckmans LR - C

Bas Jeckmans
b.jeckmans@boladviseurs.nl
088 - 1211 346

Joyce de Graaff LR - C

Joyce de Graaff
j.graaff@boladviseurs.nl
088 - 1211 443