Nieuws & Blogs

Hoe kom ik slim aan geld om mijn bedrijf te laten groeien in coronatijd?

|

Je hebt als ondernemer de ambitie om te investeren en je ziet mogelijkheden om te groeien, maar ineens breekt het coronavirus uit. Het tempo waarin je bezig was is (sterk) vertraagd of zorgt wellicht voor hele nieuwe uitdagingen. De opgebouwde liquiditeiten van voor de uitbraak van het coronavirus waren gepland om te investeren in groei of uitbreiding, maar zijn nu vooral nodig om ervoor te zorgen dat jouw onderneming de crisis overleeft. Maar hoe kom je nu slim aan geld om je bedrijf in deze tijd toch te laten groeien?

Veel ondernemers herkennen dit gevoel en kampen met de gevolgen en de impact van
Covid-19. Alhoewel het een maatschappelijk fenomeen is, wat niet direct iets zegt over jouw onderneming en jou als ondernemer, is het natuurlijk behoorlijk frustrerend dat je de plannen die je had niet meer tot uitvoer kunt brengen. Veel financiële maatregelen van de overheid zorgen voor uitstel maar niet voor afstel en door de onzekerheid in de markt zijn financieringen lastig te verkrijgen. Maar wat als de plannen die je hebt goed zijn en het alleen ontbreekt aan financiële middelen? Wellicht dat wij je hiermee kunnen helpen om toch die versnelling te maken. Voor deze vraagstukken zijn meerdere oplossingen mogelijk. Deze zijn weliswaar afhankelijk van de situatie maar kunnen er wel voor zorgen dat je de volgende stap met je onderneming toch kunt gaan maken.

Maar hoe dan?

Naast bekende alternatieven als een bank of crowdfunding zijn er bijvoorbeeld vermogende oud-ondernemers die interesse hebben om te investeren in bedrijven en ondernemers die het verschil kunnen maken. Zij brengen niet alleen nieuw kapitaal mee, maar vaak ook hun netwerk, interessante kennis, expertise en een brede discipline aan ervaringen. Daarnaast zijn er ook nog de professionele (familie)investeringsmaatschappijen en participatiemaatschappijen die jou eventueel kunnen ondersteunen. Verder zijn er diverse coronafinancieringsregelingen zoals Klein Krediet Corona, Qredits overbruggingskrediet en de tijdelijk aangepaste regelingen BMKB-C en GO-C. Ondernemers kunnen deze nu ook gebruiken om te investeren in vaste activa of werkkapitaal, met als doel om de onderneming terug te brengen naar het omzet- en winstniveau van 2019.

Meer weten?

Met andere woorden: er zijn vele mogelijkheden die kunnen passen bij jouw uitdagingen en ambities. Wij zoeken hierin samen met jou naar de beste match voor nu en voor in de toekomst. Ook nieuwsgierig naar onze oplossingen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseur Ralf Stubbe.

Ralf Stubbe LR

 

Ralf Stubbe
r.stubbe@boladviseurs.nl
088 - 1211 393