Nieuws & Blogs

Bol Adviseurs op de IamExpat-beurs in Amsterdam

|

Wanneer je in een nieuw land aankomt, is het wel zo fijn als er een helpende hand is die je de juiste richting wijst. En voor degenen die voor het eerst voet op Nederlandse bodem zetten is de IamExpat-website meestal die eerste halte. Deze website, opgericht en onderhouden door expats, biedt een weelde aan informatie voor internationale ondernemingen die zich in Nederland vestigen. Denk hierbij aan nieuws en advies over een reeks essentiële onderwerpen, zoals huisvesting, opleiding en carrière, om een verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Twee keer per jaar houdt IamExpat een eendaagse bijeenkomst. De IamExpat-beurs trekt meer dan 22.000 bezoekers en is de toonaangevende beurs voor internationale ondernemingen in Nederland. Hier geven de beste dienstverleners en organisaties die zich richten op internationale ondernemingen acte de présence, naast een breed programma van workshops, presentaties en activiteiten. Op zaterdag 9 april gingen onze eigen Jasper Krul en Derek Knetter op weg naar de editie in Amsterdam om daar voor het eerst Bol International, de internationale tak van Bol Adviseurs, te vertegenwoordigen. Dit was de ideale gelegenheid om mensen kennis te laten maken met de diensten die Bol International aan bedrijven en ondernemers aanbiedt die zich in Nederland willen vestigen of hier willen uitbreiden.

Indruk maken

Nadat ze vroeg uit Nijmegen vertrokken waren, lukte het Jasper en Derek om een uitstekende plek naast de podia van het evenement in te nemen en al snel waren ze druk in gesprek met een continue stroom van zakelijk georiënteerde expats, vertegenwoordigers van bedrijven en ondernemers. De gesprekken gingen over uiteenlopende onderwerpen, maar ze hadden allemaal één ding gemeen: hoe ga je om met het opzetten of uitbreiden van een bedrijf in Nederland? Gelukkig biedt Bol International een breed spectrum van zakelijke diensten die op expats gericht zijn aan, waaronder accounting, compliance, zakelijke structurering, HR en salarisadministratie. Hiermee maken we de overgang naar de Nederlandse markt zo naadloos mogelijk.

Al maanden vooraf hadden Jasper en Derek met de leadership- en marketingteams besproken wat hun insteek zou worden, zodat ze precies wisten hoe ze de unieke zakelijke diensten van Bol International moesten pitchen. En dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen!

“Het was in elk geval nooit saai wat betreft de vragen die aan ons gesteld werden”, bevestigt Derek. “We hebben honderden expats kunnen helpen met hun vragen en we hopen die gesprekken in een later stadium voort te zetten.” Er was met name belangstelling voor het COVID-19-crisisteam van Bol, dat altijd klaarstaat om klanten te helpen hun weg te vinden in de complexe COVID-regelgeving in verschillende landen.

Wereldwijde perspectieven

De IamExpat-beurs is echt een internationaal evenement, met bezoekers uit alle delen van de wereld, zoals India, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten die stonden te popelen om Jasper en Derek om advies te vragen over het opzetten van activiteiten in Nederland. Veel van hen waren met name geïnteresseerd in het meer te weten komen over belastingtechnische en financiële zaken, zoals Expat-diensten, waarin Bol gespecialiseerd is en die we verzorgen voor internationale bedrijven en ondernemers. Een ander gemeenschappelijk thema was het opzetten van een Europees hoofdkantoor met het oog op Europese expansie, nog een specialisme van Bol International. “Het is geen verrassing dat zoveel internationale ondernemingen zich graag in Nederland vestigen,” legt Jasper uit. “Op het gebied van concurrentievermogen, Europese connectiviteit en infrastructuur is Nederland echt moeilijk te verslaan.”

One-stop-shop voor expat diensten

Bol International biedt een echte ‘one-stop-shop’-oplossing voor internationale bedrijven en ondernemers die zich in Nederland willen vestigen. “De service die wij bieden is vrij uniek,” zegt Jasper. “Het bijwonen van evenementen als deze is daarom een geweldige manier om de boodschap uit te dragen naar een breder publiek dan we zouden kunnen bereiken met alleen marketing op bijvoorbeeld LinkedIn.”

De mogelijkheid om rechtstreeks met potentiële klanten te spreken was ook een geweldige manier om een voorproefje te geven van de persoonlijke service die Bol International kan bieden. Met speciale landendesks voor het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en China, kun je er zeker van zijn dat je deskundig advies op maat krijgt, ongeacht waar jouw bedrijf vandaan komt.
“We zijn een full-service adviesbureau, met gestroomlijnde communicatie en toegewijde experts. We staan je graag bij in elke fase van jouw internationale zakenreis,” besluit Derek. “We kijken er naar uit om de gesprekken die op de IamExpat-beurs zijn gestart voort te zetten, en verheugen ons nu al op het volgende evenement later dit jaar!”