Waarom is informatiebeveiliging belangrijk?

Nog niet elke mkb’er besteedt aandacht aan digitale weerbaarheid. Terwijl iedere ondernemer wel data heeft die van waarde zijn: van klantgegevens en persoonlijke informatie tot en met voorraadlijsten en financiële gegevens. Bovendien groeit cybercriminaliteit met de week. Volgens het Centraal Bureau van de Statistiek  is maar liefst één op de tien bedrijven, groot en klein, jaarlijks slachtoffer van een hackpoging. Sterker nog: het is niet meer de vraag óf je gehackt wordt, maar wanneer. Om het risico op een cyberaanval zo klein mogelijk te maken, is informatiebeveiliging dus van steeds groter belang. Benieuwd hoe we jouw digitale weerbaarheid in topvorm kunnen  brengen? Neem dan contact op.

"Veel ondernemers willen hun informatiebeveiliging wel verbeteren, maar zij weten vaak niet hoe of waar te beginnen. Dat zorgt voor angst en onzekerheid."
Thijs Peeters - IT Auditor
Informatiebeveiliging verbeteren Thijs Peeters

Voor wie is informatiebeveiliging belangrijk?

In een wereld die razendsnel digitaliseert, is informatiebeveiliging cruciaal om als ondernemer je bedrijfsdoelen te behalen. En wat kun je tegenwoordig nog zonder digitale systemen en applicaties? Ook als mkb'er is het noodzakelijk om je digitale weerbaarheid up-to-date te houden. Een veelgemaakte fout is dat mkb-bedrijven soms denken niet interessant genoeg te zijn voor cybercriminelen. Niets is minder waar. Elke ondernemer heeft bedrijfsgegevens die van waarde zijn: het digitale goud. En hackers weten dat als geen ander. 

Veel ondernemers willen hun informatiebeveiliging wel verbeteren, maar weten vaak niet hoe of waar te beginnen. Bij Bol Adviseurs zien we het als onze zorgplicht om ondernemers hierbij te helpen. Daarom hebben we een uniek digitaal weerbaarheidsprogramma ontwikkeld.

Voor wie is informatiebeveiliging belangrijk

Informatiebeveiliging is een continue proces

Je digitale weerbaarheid blijven actualiseren is van groot belang. Doe je dat niet? Dan zijn dit mogelijke gevolgen:

 • De continuïteit van het bedrijf komt in gevaar
 • Hackers kunnen bestanden en data vergrendelen of bedrijfsprocessen stilleggen. In ruil voor bijvoorbeeld een bedrag (in bitcoins) geven ze alles pas weer vrij
 • Je imago en klantvertrouwen komen in gevaar. Steeds vaker willen mensen alleen zaken doen met een digitaal veilig bedrijf, bij voorkeur met een aantoonbaar ISO 27001-certificaat.
Bol Cyber Security - Toetsenbord voorzichtig (Met logo)

Wat is informatiebeveiliging nu eigenlijk?

Simpel gezegd is informatiebeveiliging het beschermen van alle data in je bedrijf. Dat kan gaan om klantinformatie, financiële administratie, personeelsgegevens en informatie over bedrijfsprocessen.

Deze data zijn van onschatbare waarde voor jou en je organisatie. Maar daarom ook voor criminelen. Valt deze informatie in de verkeerde handen, kunnen de gevolgen desastreus zijn. Denk aan verlies van vertrouwen van klanten, reputatieschade, juridische problemen en financiële verliezen.

Om toegang tot bedrijfsdata te krijgen, zoeken criminelen op verschillende manieren naar een lek. Cruciale aspecten bij informatiebeveiliging zijn daarom:

 • Techniek (systemen en applicaties)
 • Organisatie (processen en procedures)
 •  Mensen (kennis en kunde).

Deze aspecten laten zien hoe veelomvattend cyberrisico’s zijn. En dat je deze als bedrijf lastig alleen kunt aanpakken. Hulp van professionals is daarom noodzakelijk. 

Wat is informatiebeveiliging

7 voordelen van informatiebeveiliging

  Betere gemoedsrust
  Minder risico's en kans op schade
  Voldoen aan wet- en regelgeving
  Groter vertrouwen bij klanten en relaties
  Geoptimaliseerde processen
  Hogere efficiency bij audit en control
  Extra onderscheidend vermogen 
voordelen van informatiebeveiliging

Waarom kiezen ondernemers voor Bol Adviseurs?

Dit kenmerkt ons in onze samenwerking:
 • Onafhankelijk: wij bieden neutrale, objectieve analyses en adviezen
 • Kritisch: we durven lastige vragen te stellen
 • Persoonlijk: we houden rekening met jouw unieke eigenschappen en wensen
 • Dicht bij: samen brengen we jouw situatie in kaart en ondersteunen we waar nodig
 • Deskundig: onze specialisten hebben hoogwaardige kennis en kunde
 • Multidisciplinair: we analyseren je totale IT-organisatie

Wij zorgen voor een succesvolle bescherming van jouw bedrijfsgegevens. Zo kun jij je als ondernemer blijven focussen op het behalen van je bedrijfsdoelen!

Bol Adviseurs

Andere diensten van informatiebeveiliging

Digitalisering gaat gelijk op met een effectieve aanpak van informatiebeveiliging, cybersecurity en privacy om waardevolle data te beschermen. Informatiebeveiliging is één van de zeven expertises binnen het onderwerp thema IT Audit en Advies. Binnen dit thema helpen we ondernemers met WAT er moet gebeuren om in controle te komen op digitaal vlak en zorgen we als adviespartner voor begeleiding in het gehele project.
 
Naast informatiebeveiliging bieden we ook deze diensten aan: Privacy, IT Audit, BIQ, IT Recht, Cyber Security en Digitale Transformatie aan. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over wat onze diensten voor jou kunnen betekenen. 
Informatiebeveiliging

Aan de slag met informatiebeveiliging?

Benieuwd hoe we jouw digitale weerbaarheid in topvorm brengen? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op voor het plannen van een adviesgesprek. Dan bespreken we jouw situatie in meer detail en adviseer ik je over de volgende stappen. 

Thijs Peeters

IT Auditor

Laat je gegevens achter