Nieuws & Blogs

Zo zet je data van je bedrijf om in begrijpbare rapportages

|
53606332_s

Ook jij wilt aan het roer staan van een gezond bedrijf. Daarom heb je je verdiept in Business Intelligence, in het verzamelen en koppelen van data en het analyseren van deze data. Op die manier creëer je immers nieuwe inzichten en kansen. Maar dan komt het… alle data ligt klaar en dan moet er nog een eenduidig verhaal van worden gemaakt. Hoe vertaal je eigenlijk de data van je bedrijf naar begrijpbare rapportages?

Diverse rapportages, diverse doelen

Allereerst moet je voor jezelf duidelijk hebben wat je wilt weten. Is je doel om te zien hoe je bedrijf in financieel opzicht presteert, dan kom je al snel uit bij een financiële rapportage. Wil je echter meer inzicht in het operationele deel, dan kies je voor een uitgebreidere bedrijfsrapportage. Wat hierin komt te staan, is uiteraard afhankelijk van je informatievraag.

Uiteraard maakt het voor een data analyse niet uit of je je focust op geldbedragen of op de bezoekersstatistieken van je website. Met de juiste tools draai je de rapportage uit die jij op dat moment nodig hebt.

De keuze voor een rapportage tool

Als je aan de slag gaat met data binnen je bedrijf, zorg je dat je hiervoor de juiste tools tot je beschikking krijgt. Uiteraard kunnen onze BI-specialisten je hierbij helpen. Zo adviseren zij je over de inzet van mogelijke ETL-tools en data warehouses, zodat de data op de juiste manier verzameld en ontsloten wordt. Hierbij ligt vooral veel nadruk op de keuze van de beste rapportage tool, want dit is voor jou als ondernemer natuurlijk één van de belangrijkste onderdelen van data analyse. 

Probeer het zelf met de Business Intelligence demo

Om inzichtelijk te maken wat er mogelijk is, kun je alvast aan de slag in de speciaal hiervoor ontwikkelde BI demo-omgeving. Met deze online tool ervaar je zelf wat Business Intelligence voor jou en je bedrijf kan betekenen. Nieuwsgierig? De demo-omgeving is helemaal gratis en vrijblijvend – je hoeft je alleen maar aan te melden en wij sturen je de gegevens toe:

BI Demo aanvragen »

Uiteraard kun je Business Intelligence helemaal vormen naar jouw bedrijf. Een op maat gemaakte aanpak is dus gegarandeerd! En wil je graag meteen een persoonlijk gesprek met een van onze BI-specialisten? Neem dan contact met ons op!