Nieuws & Blogs

Leiderschap ontwikkelen voor een succesvol familiebedrijf

|
Leiderschap ontwikkelen voor een succesvol familiebedrijf

Wat je samen maakt, maak je niet kapot. Daar vertrouwen we op bij Bol Adviseurs. Maar om dat met je medewerkers voor elkaar te boksen, moet je ze meekrijgen in je strategie. Daarvoor is het ontwikkelen van leiderschap vereist. 

Bij het ontwikkelen van leiderschap worden ondernemers vaak gevraagd om uit één van de ontelbare stijlen te kiezen: strategisch leiderschap, coachend leiderschap, autocratisch leiderschap en ga zo maar door. Wij denken niet in deze hokjes, maar geloven in een persoonlijke aanpak. Voor jou en je medewerkers.

Leiderschap ontwikkelen begint bij jezelf en anderen begrijpen

Leiderschap ontwikkelen begint wat ons betreft met de DISC methode (Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme), omdat die laat zien welke gedrags- en communicatievoorkeursstijlen iemand heeft. Zo leer je niet alleen jezelf, maar ook anderen begrijpen. Wij denken dat dit de enige manier is om medewerkers te laten bewegen in de richting die jij wil. 

Niet wat, maar waarom

Als leider is het daarnaast belangrijk dat je goed luistert naar diegene waarvan je wil dat ze veranderen. Net als dat je de juiste boodschap overbrengt: vertel niet wát je wil bereiken, maar waaróm je dat wil. Oftewel, deel je plannen vanuit de missie en drijfveren het bedrijf. Daardoor raken medewerkers ermee verbonden en zijn ze eerder bereid om een bijdrage te leveren.

Aan de slag met het ontwikkelen van leiderschap

Staat de strategie als een huis? Heb je belangrijke stappen gezet in het ontwikkelen van leiderschap? En staan alle neuzen dezelfde kant op? Dan kun je aan de slag met jouw doelstellingen. Maar dat betekent niet dat je leiderstaken erop zitten. Sterker nog: je zult onderweg nog vaak denken aan de DISC-profielen. Bijvoorbeeld als je feedback geeft aan je medewerkers of de plannen moet bijsturen. 

Leiderschap ontwikkelen met de Short Track

Als je jouw leiderschap wil ontwikkelen, en net als wij gelooft in het credo wat je samen maakt, maak je niet kapot, dan is de Short Track Ondernemerschap een aanrader. Tijdens dit masterprogramma – met leiderschap als één van de acht modules – gaan we met specialisten en collega-ondernemers dieper in op dit onderwerp. Praktisch en laagdrempelig.

Download de brochure

In onze brochure lees je meer over het ontwikkelen van leiderschap via de Short Track Ondernemerschap. Ook vind je hierin alles over de voordelen van het programma, de zeven andere modules en onze werkwijze. Download ‘m hier.

Vraag hier de brochure aan »