Nieuws & Blogs

Investeren, de (enige) weg naar groei?

|

Het is druk binnen je bedrijf, als je een extra werknemer aanneemt kun je je klanten sneller bedienen. Er is een nieuwe machine op de markt, deze lijkt sneller en efficiënter te werken dan degene die je nu hebt…met een extra investering los je deze problemen zo op…. Maar is dat wel zo?

In mijn gesprekken met ondernemers merk ik dat de oplossing vaak in een investering wordt gezocht. Ook dat de gevolgen van een investering te rooskleurig worden berekend. Nieuwe mensen aannemen, of een nieuwe machine plaatsen is niet meteen de oplossing voor een actueel probleem.

Moet je wel investeren?

De adviseurs van Bol zullen eerst kijken of investeren de beste oplossing is voor je probleem. Misschien kun je efficiënter werken, of de piek binnen je bedrijf op een andere manier opvangen? Een investering loont alleen wanneer er meer uit de investering terugvloeit; een Return on Investment van 15% vinden wij pas interessant: zo word je beloond voor de moeite en de risico’s die je er in steekt.  We denken graag met je mee en we berekenen wat de gevolgen zijn van de mogelijke keuzes die je hebt.

Hoe kom ik aan financiering

Als investeren de beste oplossing zijn, doemt meteen de vraag op, waar halen we de extra gelden vandaan? De bank kan een voor de hand liggende gesprekspartner zijn, maar bedenk dat deze ook een eigenbelang heeft in de kwestie. Bepaalde investeringen zijn fiscaal gunstig te verrekenen. Het loont de moeite om Bol Adviseurs te betrekken bij je plannen, wij kijken objectief en we kennen de verschillende financieringsvormen.