Nieuws & Blogs

Staat jouw financieringsstructuur al op pole-position?

|

Stel: je staat als ondernemer op het punt om te investeren in een uitbreiding van je bedrijfspand. Bij welke financier kun je dan voor kapitaal aankloppen? Waar begin je en waar moet je op letten? Of misschien heb je de afgelopen jaren juist al flink geïnvesteerd, maar twijfel je of de toen afgesloten financiering nog wel bij het huidige financieringsklimaat past. Hoe zorg je er dan voor dat je optimaal gebruik kunt maken van de kansen die de kapitaalmarkt momenteel biedt?

Benut de mogelijkheden voor investeren in je bedrijf

Het vergelijken en vinden van financiers die aan blijven sluiten bij de investeringsambities van jouw bedrijf is geen eenvoudige taak. Bij gebrek aan overzicht en door onbekendheid met de mogelijke alternatieven kiezen ondernemers vaak voor hun vertrouwde financier, de traditionele bank, terwijl dit niet de beste optie hoeft te zijn. Zeker nu de rente historisch laag is en banken een terugtrekkende beweging maken op de kapitaalmarkt, loont het voor ondernemers om regelmatig hun financieringsstructuur tegen het licht te houden. Door kritisch naar de diverse aanbieders op de kapitaalmarkt te kijken, kun je er namelijk voor zorgen dat jouw bedrijf de best mogelijke financieringsformule heeft.

Wirwar aan financiers

‘Financieringsland’ kent op dit moment vele aanbieders; voor de leek een wirwar aan mogelijkheden. Van oudsher ging je voor een persoonlijk advies naar een vaste adviseur bij de bank. De afgelopen jaren is er sprake van een grote, en steeds groter wordende keuze aan andere financieringspartijen. Denk hierbij aan crowdfunding, factuurfinanciers en/of gespecialiseerde financiers, zoals vastgoedfinanciers of leasemaatschappijen. Natuurlijk zitten overal voor- en nadelen aan. Waar het voor jou om gaat is helder te hebben bij wie je kapitaal kunt krijgen en tegen welke condities. Uiteindelijk is de hamvraag: welke partij heeft hierin de beste financieringsvoorwaarden voor jou?

Welke investeerders zet jij in je team?

Wil je zelf alle mogelijkheden verkennen, dan ben je wekenlang zoet. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen, maar kunnen wij je helpen bij het inzichtelijk maken van de voor- en nadelen van de diverse partijen. Op basis van onze expertise en de kennis van jouw specifieke situatie, zoeken wij samen met jou de financieringspartijen uit die het beste bij jouw investeringsbehoefte passen. Daarbij houden we rekening met jouw ambities. Zo zorgen we dat de financiering niet alleen vandaag past, maar ook in de toekomst de groei van jouw bedrijf mogelijk maakt.

Hoe werkt zo’n financieringsaanvraag nu in de praktijk? Wij zijn erg enthousiast over Capsearch, een digitaal financieringsplatform waar naast banken meer dan 35 verschillende soorten financiers zijn aangesloten. Samen dienen we bij 5 à 6 financiers tegelijk de digitale aanvraag in en hebben binnen 3 tot 4 dagen uitsluitsel; zo werken we efficiënt én effectief. Het digitaal insturen van de financieringsaanvraag levert extra financieel voordeel op, omdat kapitaalverschaffers vaak bereid zijn scherpere voorwaarden aan te bieden. Zij zijn immers minder tijd kwijt met het in behandeling nemen van de aanvraag.

De juiste match bij jouw situatie

De vraag welke partij de beste financieringsvoorwaarden heeft is uiteindelijk niet de enige; je kijkt ook naar welke gespecialiseerde partijen bij jouw financieringsdoel passen. Zo vraag je bijvoorbeeld voor de uitbreiding van je bedrijfspand kapitaal aan bij een vastgoedfinancier, voor de uitbreiding van je wagenpark ga je naar een leasemaatschappij en voor een assortimentsuitbreiding wend je je tot een voorraadfinancier. Via Capsearch zijn al deze verschillende partijen ook snel en eenvoudig te benaderen. Hierdoor kun je jouw totale financieringsbehoefte flexibel opdelen en voor elk afzonderlijk doel steeds de meest geschikte investeerders inschakelen.  Zo stellen we binnen no time de ideale financieringsformule samen en heeft jouw bedrijf de beste uitgangspositie in ‘de race’ naar extern gefinancierd kapitaal.

Bekijk hoe wij je kunnen helpen »