Nieuws & Blogs

In 6 stappen naar een goede Exit Planning

|

Je onderneemt met veel plezier en ambitie. Al jarenlang. En ook al sta je nu als ondernemer volop in het bedrijfsleven, je weet: ooit komt er een eind aan het ondernemerschap en draag je jouw zorgvuldig opgebouwde onderneming over. Maar hoe? Aan wie? En hoe ziet jouw leven er na de overdracht uit? Met XPEDITIE 360° Bedrijfsoverdracht laat je niets aan het toeval over en werk je samen met Bol Adviseurs aan jouw optimale Exit Plan. Zodat je jouw bedrijf straks met een goed gevoel kunt overdragen.

Als deelnemer aan XPEDITIE 360° Bedrijfsoverdracht maak je heel bewust de reis die leidt naar een concrete eindbestemming: de overdracht van je bedrijf. En natuurlijk is dat spannend en uitdagend. Het is een groot avontuur, net zoals dat jaren geleden het opstarten van je bedrijf ook was. Via een duidelijk stappenplan begeleiden wij je tijdens de expeditie bij het kiezen van de juiste route naar jouw unieke eindbestemming. We kijken daarbij niet alleen naar de financiële doelen en de bedrijfsdoelen. Ook jouw persoonlijke doelen worden tijdens de reis meegenomen.

Samen werken aan een gezonde Exit Planning

Natuurlijk ga je niet alleen op expeditie. De mensen in je omgeving die belangrijk zijn voor jou en voor je onderneming gaan met je mee: je familie en de betrokkenen in je bedrijf. Want alleen samen lukt het om de juiste eindbestemming op een goede manier te bereiken. Onze XPEDITIE-begeleiders nemen jou en je team mee langs alle ‘havens’ die belangrijk zijn om je bedrijf uiteindelijk succesvol en zonder stress over te kunnen dragen. Elke haven bevindt zich op een ander eiland. Ieder eiland staat voor één van de zes fases die je doorloopt tijdens je Exit Planning:

 • Oriëntatiehaven
  Een goede Exit Planning begint al geruime tijd voor de daadwerkelijke bedrijfsoverdracht. Het is een proces van jaren en vergt daarom een goede voorbereiding. In de oriëntatiehaven start je met nadenken over jouw eigen exit strategie en bereid je je voor op de reis die je gaat maken.
 • Land van ambities
  In het Land van ambities bespreken we de persoonlijke reiswensen van de individuele deelnemers. Daarna bepalen we een gezamenlijke visie zodat we samen beslissingen kunnen gaan nemen en stellen we een persoonlijk plan op voor jou als overdragende ondernemer.
 • Baai der ontdekking
  In de Baai der ontdekking bevindt zich de haven waar we aan de slag gaan met het financieel plan en het overkoepelende bedrijfsplan. We bepalen de ondernemingswaarde en bekijken wat nodig is om het bedrijf straks goed over te kunnen dragen.
 • Basecamp
  In het Basecamp maken we een actieplan en stellen we de reisregels op. We maken afspraken over de samenwerking en wie waarvoor verantwoordelijk is.
 • Actie-archipel
  De Actie-archipel is de plek waar we aan de slag gaan met de uitvoering van de actiepunten. De XPEDITIE-begeleider bewaakt de voortgang van het proces en stuurt waar nodig bij.
 • Landingsbaan
  Als alle actiepunten zijn gerealiseerd, bekijken we de resultaten en is het tijd om een definitieve keuze te maken. We bepalen waar de reis eindigt en vieren na de overdracht dat we de expeditie samen succesvol hebben volbracht.

Meer weten over Exit Planning?

Klik hier om te zien hoe wij onze XPEDITIE 360° Bedrijfsoverdracht hebben vormgegeven en download onze Exit Planning brochure. 

New call-to-action