Nieuws & Blogs

Checklist bedrijfsovername: voor een soepele overdracht

|
Checklist bedrijfsovername voor een soepele overdracht

Komt de bedrijfsovername steeds dichter in de buurt? Of wil je gewoon goed voorbereid zijn op de toekomst? Wij hebben een handige checklist voor je ontwikkeld om de belangrijkste punten rondom de bedrijfsovername alvast in kaart te brengen.

De weg naar een soepele bedrijfsovername

Of je nu al in gesprek bent met potentiële kopers of alvast nadenkt over de toekomst: een gestructureerde aanpak is bij een bedrijfsovername de sleutel tot succes. Bij het overdragen van je bedrijf komt veel kijken.

Het gaat niet alleen om de praktische aspecten, maar ook om de emotionele en financiële overwegingen en wensen. De eerste stap naar een soepele overdracht is goed uitzoeken wat je zelf wilt, maar ook wat dierbare betrokkenen om je heen willen. Er kunnen namelijk zich verschillende scenarios voordoen met betrekking tot de overname van je bedrijf. 

 

Download de 'Checklist Bedrijfsovername'

Het is een reis die goed doordacht en zorgvuldig gepland moet worden. En dat is precies waar onze gratis checklist Waar moet je allemaal aan denken bij het overdragen van je bedrijf? goed van pas komt. In deze checklist brengen we alle belangrijke aandachtspunten rondom de bedrijfsovername in kaart. 

Hoofdonderwerpen van de Checklist:

  1. Een opvolger vinden en aanstellen
  2. Een persoonlijk plan opstellen
  3. Een financieel plan opstellen
  4. Een bedrijfsplan opstellen
  5. Omgaan met de overdracht

 

Waarom zou ik de 'Checklist Bedrijfsovername' downloaden?

Onze gratis checklist dient niet alleen als overzicht van aspecten die je moet overwegen, maar ook als gids om je door het proces heen te leiden.

De checklist:

  • Geeft je een compleet overzicht van belangrijke onderdelen van het overnameproces 
  • Zorgt ervoor dat je geen belangrijke aspecten over het hoofd ziet
  • Helpt je bij het plannen en uitvoeren van elke stap in de juiste volgorde.

Download gratis onze checklist 'Waar moet je allemaal aan denken bij het overdragen van je bedrijf?' en breng alle punten rondom de bedrijfsoverdracht in kaart.

 

Download de checklist »