Nieuws & Blogs

27 oplossingen om personeelstekorten aan te pakken

|

Steeds meer werkgevers hebben te maken met een tekort aan werknemers. Een structureel tekort aan werknemers kan ervoor zorgen dat de onderneming niet meer verder groeit of zelfs de continuïteit van de onderneming bedreigt.

Om onder andere deze redenen heeft het UWV onderzocht wat de werkgever kan doen om de kansen te vergroten om geschikte kandidaten voor een vacature te vinden. Het UWV heeft 27 oplossingen in de aanbieding voor werkgevers over hoe om te gaan met de krapte op de arbeidsmarkt. Het is uiteindelijk de combinatie van factoren die er toe leidt dat de werkgever in staat is om aan nieuwe instroom te komen. De lijst van het UWV is dan ook niet uitputtend, maar wel bedoeld als inspiratie voor werkgevers om anders te kijken. De oplossingen zijn ingedeeld in een aantal oplossingsrichtingen.

Bekijk hier de 27 oplossingen van het UWV

Hulp nodig? Onze specialisten ondersteunen je graag!

Wil je meer informatie over hoe je personeelstekorten binnen jouw bedrijf kunt aanpakken of heb je een specifieke vraag?  Neem dan contact op met één van onze HR-specialisten Hein Vriens of Jeroen Reijs of met onze arbeidsrechtsjuristen Bas Jeckmans of Joyce de Graaff .  Zij helpen je graag verder!

Hein Vriens LR -C

Hein Vriens
h.vriens@boladviseurs.nl
088 - 1211 313

Joyce de Graaff LR - C

Joyce de Graaff
j.graaff@boladviseurs.nl
088 - 1211 443

Bas Jeckmans LR - C

Bas Jeckmans
b.jeckmans@boladviseurs.nl
088 - 1211 346

 

 

 

Bekijk het Coronadossier »

Bron: UWV