Referenties

Short Track Ondernemerschap is praktisch én realistisch

Referenties

Hendrik Verstraaten was 18 jaar toen hij officieel in het familiebedrijf in Venray kwam werken. De Verstraaten Groep kent meerdere business units met verschillende vormen van vervoer. Van statie- en zorgvervoer in de uitvaartbranche tot een koeriersbedrijf, dat zich onder andere richt op de farmaceutische industrie. Hendrik is inmiddels operational manager van de business unit Verstraaten Express. Hij stuurt nu in heel West-Europa het express vervoer aan en werkt daarin nauw samen met lokale partners. Ook de andere vervoersdiensten binnen de Verstraaten Groep worden blijvend uitgebreid. Er is net een nieuw zorgvervoer bedrijf in Geldrop geopend.

Short Track Ondernemerschap is praktisch én realistisch

“Ik werk sinds mijn veertiende met de familie mee en ben er zogezegd gewoon ingerold," aldus Hendrik (22). "Eerst als student en toen ik zestien was heb ik een bedrijfje opgericht om studenten in te huren voor ons bedrijf. Toen ik mijn rijbewijs had, werd ik chauffeur, daarna planner en nu ben ik de operationeel manager van Verstraaten Express. Ik heb het logistieke vak al doende geleerd en qua ondernemerschap ben ik via mijn vader en oom opgeleid. Toch vond ik het Short Track Ondernemerschap programma heel leerzaam. En ook de praktijkvoorbeelden van anderen brachten mij nieuwe inzichten."

Het was in 1949 dat zijn overgrootvader een transportbedrijf begon. Begin jaren '60 nam zijn grootvader het over. Onder zijn leiding groeide het bedrijf verder uit tot zes personenauto’s die met name werden gebruikt voor het ziekenvervoer, leerlingenvervoer en personeelsvervoer. Sinds 1988 is het bedrijf in handen van zijn vader en zijn oom. Zij lieten de organisatie in de jaren '90 groeien tot een landelijke speler in het zakelijk personenvervoer. In die tijd werd ook gestart met het bezorgen van pakketten en werd Verstraaten Express B.V. opgericht.

Een manier van leren die past

Het mag een wonder heten dat Hendrik enthousiast is over het Short Track Ondernemerschap programma van Bol Adviseurs, want hij heeft niets met school noch opleidingen. Hendrik: "Ik heb relatief weinig opleiding gehad. Na de Havo ben ik begonnen aan een HBO studie Logistiek Management, maar dat was echt niets voor mij. Te fictief en erg theoretisch. Ik hou van praktisch en realistisch. De manier waarop de Short Track gegeven wordt, past wél bij mij. De theorie wordt hier direct aan praktijkvoorbeelden gekoppeld. Lekker realistisch, daar kan ik wat mee. Bovendien mag iedereen vragen en ervaringen inbrengen. En omdat we allemaal in een andere branche zitten, krijg je hele verschillende verhalen. Dat is ook een extraatje. Ja, ik vind het een interessante manier van leren."

 

Zeker bij vragen rondom bedrijfsopvolging raad ik de Short Track Ondernemerschap aan.


Verrast over oplossingen van anderen

Eén van de programma-onderdelen is een gezamenlijke maaltijd in de pauze. Daarin kunnen de studenten onderling naar hartenlust sparren. Hendrik: "Dat vind ik goed bedacht. We zitten immers met zijn allen in hetzelfde schuitje. Zo stelde iemand aan tafel de vraag hoe je een medewerker die niet functioneert kunt ontslaan. Niet direct een makkelijk onderwerp, maar in elke onderneming krijg je ermee te maken. Natuurlijk hadden we in de les de juridische aspecten geleerd, maar door de verschillende praktijkvoorbeelden te horen, besefte ik dat er meerdere manieren zijn om zo'n traject in te gaan. Dat is denk ik wel de grootste winst die ik meeneem uit de Short Track: ik denk nu een keer extra over de situatie na, want ik weet dat er altijd meerdere oplossingen mogelijk zijn. In elke bedrijfssituatie."

Echte aanrader bij eventuele opvolging

Zelf had Hendrik op voorhand geen specifieke vraagstukken en ging er blanco in. "Je wordt er altijd wel beter van. Maar zeker als je met vragen rondom overname zit, zou ik de Short Track aanraden. Aan dit onderwerp werd veel aandacht besteed, door op de voors en tegens in te gaan van opvolging. Een familiebedrijf is toch echt wat anders dan een gewoon bedrijf. Familie irriteert sneller. Ik ben het ook wel eens oneens met mijn vader, maar wij kunnen het heel goed met elkaar. Voor mijzelf heb ik de keuze al gemaakt tot opvolging. Naast mijn zus, die net als ik al actief is in ons bedrijf, hebben mijn broertje en twee jongere neven ook de intentie om de komende jaren toe te treden tot het familiebedrijf." Over ondernemerschap bleek hij best al wat te weten. "De feedback was vaak: 'En jij bent pas 22?!??' Dat is wel een fijn gevoel."

Hendrik Verstraaten  Verstraaten Express

Wil je meer weten over de Short Track Ondernemerschap?

Deze compacte en praktische training is perfect geschikt voor ondernemers die ‘altijd nog eens een bedrijfskundig-traject willen volgen’, maar niet weten waar ze de tijd vandaan moeten halen. De training duurt 12 maanden en bestaat uit verschillende modules van alle facetten van het ondernemerschap.

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Robin.

Als trainingscoördinator ben ik het aanspreekpunt voor alle zaken rondom de Short Track Ondernemerschap. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 316.

 
 

Robin Geerts

Senior Organisatie Adviseur

Contactformulier: