Referenties

Short Track Ondernemerschap: Behoefte aan uitwisseling en praktijkverhalen

Referenties

Marloes Kepser (33) is sinds kort eigenaar-directeur van Kepser B.V. in Cuijk; een familiebedrijf met zo’n 80 werknemers. Ze was één van de deelnemers aan het shorttrack programma van Bol Adviseurs en vertelt ons over haar ervaring.

‘Wat de bijeenkomsten geanimeerd maakte, was het interactieve leren. De eerste bijeenkomst was vooral informatief, maar Bol schakelde perfect op onze behoefte. We zijn allemaal relatief jong en zitten pas op een directiepositie, een leidinggevende functie of zijn opvolger binnen een familiebedrijf. Dat is soms best een klus en ze maakten ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen. Wat een herkenning!

Dit sloot goed aan bij de praktijkbenadering van de shorttrack. De stof op die manier aangeboden krijgen, is een hele andere ervaring dan boekenwijsheid en theoretische modellen. Voor mij is deze tastbare vorm, die iedereen begrijpt, de grote kracht onder dit programma. Net als de Jip-en-Janneke taal; hier hebben we behoefte aan. Kort, krachtig en praktisch. Het motiveert iedereen om er meteen mee aan de slag te gaan.

Betrouwbare groepssamenstelling

Echt waardevol vond ik hoe alle deelnemers zich open stelden om gevoelige zaken ter tafel te brengen. Zo fijn, want waar kunnen we daar nu mee terecht? Onze familie is onderdeel van het verhaal en met vrienden doe je andere dingen. Dit was een plek waar we vertrouwenskwesties neer konden leggen. Ik denk dat dit mede de verdienste is van Robin Geerts, die in alle zorgvuldigheid de groep heeft samengesteld en begeleid. We zoeken nu uit hoe we verder gaan, want dát we doorgaan staat buiten kijf.

Tijdens de fiscale module over aandelen in een familiebedrijf was ik zelf één van de  praktijkvoorbeelden. Als een ouder sterft, of een broer of zus trouwt, hoe ga je daar dan mee om? Ik heb het meegemaakt en dat is echt een hele gevoelige kwestie. Toch heb ik het in de groep gedeeld. Dat geeft de sfeer van onderling vertrouwen aan. Overigens droeg ook de gezamenlijke maaltijd, halverwege de bijeenkomst, daaraan bij. Voor mij het beste netwerkmoment van de maand.

De shorttrack heeft me bewuster gemaakt van het belang van de strategische blik.

 

Leren kijken vanuit de hele puzzel

Ik zit pas twee jaar op deze positie en iedere bijeenkomst kwam er wel iets aan de orde dat in de dagen daarna van toepassing was. Voor specifieke vragen, hoe ik dat in mijn bedrijf kon oplossen, kon ik altijd de experts raadplegen. Zo kreeg het een en ander langzaam vorm: puzzelstukjes die, naarmate de cursus vorderde, in elkaar begonnen te schuiven.

De shorttrack heeft me bewuster gemaakt van het belang van de strategische blik. Ik stuur nu meer vanuit het groter geheel. We hadden het bijvoorbeeld over de simpele vraag: waarom heb je een marketeer in dienst en wat mag marketing opleveren? Door over de essentie van de verschillende bedrijfsonderdelen na te denken, zie ik nu meer verbanden. En ook welke stukjes nog ontbreken: meer inzicht geeft uiteindelijk beter overzicht.’

Marloes Kepser – Eigenaar-directeur van Kepser B.V.

Wil je meer weten over de Short Track Ondernemerschap?

Deze compacte en praktische training is perfect geschikt voor ondernemers die ‘altijd nog eens een bedrijfskundig-traject willen volgen’, maar niet weten waar ze de tijd vandaan moeten halen. De training duurt 12 maanden en bestaat uit verschillende modules van alle facetten van het ondernemerschap.

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Robin!

Als trainingscoördinator ben ik het aanspreekpunt voor alle zaken rondom de Short Track Ondernemerschap. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 316.

 
 

Robin Geerts

Senior Organisatie Adviseur

Contactformulier: