Referenties

Short Track Ondernemerschap helpt groeien naar vakvolwassenheid

Referenties

Eva Sarink (34) is drie jaar geleden mede-eigenaar geworden van het bedrijf van haar vader, AirTrack Factory in Nijmegen. Op het hoofdkantoor in Nijmegen werken 15 mensen en in hun eigen productiebedrijf in China nog eens 40 mensen. Daarnaast zitten 2 medewerkers in Berlijn voor de buitenlandse markt. Tijdens het Short Track Ondernemerschap programma van Bol Adviseurs deed Eva meerdere interessante ontdekkingen.

Short Track Ondernemerschap helpt groeien naar vakvolwassenheid

“Ik zit nu drie jaar als algemeen directeur naast mijn vader in het dagelijks bestuur van ons familiebedrijf. Als bedrijfseconoom heb ik een goede basis, maar tegelijkertijd ervaar ik regelmatig dat ik nog veel mag leren. Daarnaast heb ik nog het professionele vertrouwen van mijn vader te winnen, die al 35 jaar in deze branche werkt. Het feit dat we vaak tegengestelde ideeën hebben helpt daar niet echt bij. In het Short Track programma heb ik interessante ontdekkingen daaromtrent gedaan. Deze gaan onze samenwerking en ons bedrijf zeker verrijken en professionaliseren.

We ontwerpen en produceren opblaasbare sportmatten, vooral voor de turnwereld. Meer en meer ontdekken we nieuwe toepassingen en markten, want mijn vader zit vol innovatieve ideeën. Dat is echt een kwaliteit van hem. We zijn nu een unieke turnvloer van 14×14 meter aan het vermarkten, die we afgelopen jaren ontwikkeld hebben. Een aantal jaar geleden ontdekten we toepassingen voor de thuismarkt: de kleinere mat om thuis op te sporten. In de corona tijd liep dit product storm. In no time werden we gekopieerd en stond heel Alibaba vol aanbiedingen van concurrenten. De sportmarkt is een leuke, maar wel snelle markt.

Beter stroomlijnen van toekomstverwachtingen

Ik koos voor dit programma vanwege de breedte en diversiteit. Vanuit mijn behoefte om meer te professionaliseren en zowel het bedrijf als mezelf sneller naar vakvolwassenheid te laten groeien, zocht ik praktische kennis over algemene bedrijfsonderwerpen. En die kreeg ik: elke bijeenkomst leverde mij een aantal aanknopingspunten op om thuis over na te denken. Twee sessies sprongen er echt voor mij uit. De eerste ging over strategie en verwachtingsmanagement. Daar ontdekte ik dat we eigenlijk niet voldoende met de lange termijn bezig zijn.

We zijn vooral goed in het aansluiten bij de kansen die zich voordoen en onze ambities waarmaken in het moment. Als geen ander verleggen we voortdurend grenzen. Toen mij in de Short Track werd gevraagd naar onze verwachtingen voor de toekomst, besefte ik dat we jaarplannen maken, maar niet drie of vijf jaar vooruitkijken. Als ik alleen al aan alle verschillende markten denk, waarop we ons nog kunnen begeven, is een visie wel belangrijk. Een helder toekomstbeeld kan ons bij het nemen van dit soort strategische beslissingen zeker ondersteunen.

Elke bijeenkomst leverde mij een aantal aanknopingspunten op om thuis over na te denken.


Verschil in leiderschapsstijl maakt veel duidelijk

Daarnaast vond ik de sessie over de persoonlijke leiderschapsstijlen super verhelderend. Het was voor mij echt een eye opener. Ik had er nog nooit aan gedacht om naar de persoonlijkheden van mijn vader en mij te kijken. Zoals gezegd hebben we vaak discussies, wat ik overigens ook juist leuk vind aan onze familie. We zeggen gewoon alles tegen elkaar, open en eerlijk. In de Short Track ontdekte ik aan de hand van een leiderschapsmodel de oorzaak van de discussies: mijn vader en ik hebben een totaal andere focus én leiderschapsstijl. Dat verklaart veel.

Mijn vader is iemand die vanuit een autoritaire leiderschapsstijl gewoon snel vooruit wil. Hij is innovatief en resultaatgericht. ‘Gaan met die banaan!’ is zijn motto. Ik heb meer een coachende stijl en kijk procesmatig en mensgericht. Gelijkwaardigheid vind ik heel belangrijk, net als het optimaal benutten van ieders kwaliteiten. In de ogen van mijn vader zijn sommige keuzes van mij dan ook onnodig en vertragend. Nu ik beter weet wie ik ben en waar ik voor ga, kan ik daar ook beter voor gaan staan. De verschillen kennen en accepteren, zal ons dichter bij het wederzijdse vertrouwen brengen. Ik ben zo enthousiast hierover, dat we de rest van het management nu ook kennis laten maken met dit leiderschapsmodel.

Algemeen directeur ‘in opleiding’

Met dit Short Track programma duik je in een paar uur tijd goed in een onderwerp. Als algemeen directeur ‘in opleiding’ heb ik dit echt nodig. En ik denk eigenlijk iedere ondernemer wel. Bij ieder onderwerp stelde ik mezelf vragen als: wat weet ik hier al van? Wat mis ik nog? Hoe gaan we er in onze organisatie mee om? Wat betekent dit voor ons? En ook: zou ik me hier nog meer in willen verdiepen? Ook daar kan Bol je dan verder mee helpen.”

Eva Sarink  AirTrack Factory

Wil je meer weten over de Short Track Ondernemerschap?

Deze compacte en praktische training is perfect geschikt voor ondernemers die ‘altijd nog eens een bedrijfskundig-traject willen volgen’, maar niet weten waar ze de tijd vandaan moeten halen. De training duurt 12 maanden en bestaat uit verschillende modules van alle facetten van het ondernemerschap.

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Robin.

Als trainingscoördinator ben ik het aanspreekpunt voor alle zaken rondom de Short Track Ondernemerschap. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 316.

 
 

Robin Geerts

Senior Organisatie Adviseur

Contactformulier: