Broers Maarten en Twan Weemen namen het familiebedrijf Weemen Drukwerk & Communicatie over van hun ouders, in een periode van vijf jaar. In deze periode werd het bedrijf geleid door twee verschillende generaties. Samen met Bol Adviseurs vonden ze praktische en zakelijke oplossingen waar iedereen tevreden mee was. Maarten vertelt over de samenwerking met Bol. 

Twee generaties Weemen gezamenlijk aan het roer

Toen mijn broer en ik in 2010 het familiebedrijf van onze ouders (Tiny en Ria, red.) overnamen, stond de grafische sector er niet bepaald rooskleurig voor. Wij geloven dat innovatie en het lef om te veranderen het belangrijkste zijn. Dat doen we door technologische vernieuwing, waar mijn eigen interesse ligt, en door een actieve marktbenadering, de specialiteit van mijn broer Twan. Daarbij zijn we onze risico’s gaan spreiden door ketengericht te denken en door een breder producten- en dienstenpakket aan te bieden. Bol begeleidde ons tijdens de overgangsperiode.

Strategische koers

Bol Adviseurs kwam met het praktische voorstel om een vijfjarenplan op te stellen. Doordat we gezamenlijk in hebben gestemd met deze vast omlijnde strategische koers, is het kader nu voor iedereen helder. Gek genoeg biedt dat ons nu alle ruimte om verschil van mening te mogen hebben over de invulling. De discussies met onze ouders zijn tegenwoordig niet meer storend. De ondersteuning vanuit Bol is voor ons dan ook erg waardevol geweest.

Bol als toetssteen

Verder heeft onder andere Patrick Lambrechts van Bol ons geholpen met de oprichting van een Stichting Administratiekantoor (STAK). Dit is een soort raad van toezicht, bestaande uit drie externe professionals, die als een soort toetssteen functioneren. Beide oplossingen werken voor ons uitstekend. Niet alleen emotioneel, maar ook zakelijk. In 2012 werden we zelfs gekozen tot het beste familiebedrijf van Nederland! Daar zijn we echt apetrots op.

Maarten Weemen – Operationeel Directeur bij Weemen Drukwerk & Communicatie

"Bol Adviseurs kwam met het praktische voorstel om een vijfjarenplan op te stellen"

Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Patrick!

Als partner ben ik medeverantwoordelijk voor de aansturing van de fiscale afdeling en de Family Desk. Mijn passie ligt bij het oplossen van vraagstukken waarbij zakelijk en privé elkaar raken. Niet de onderneming maar de ondernemer en de mensen om hem heen staan hierbij centraal. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 300.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.