Huwelijk en Echtscheiding

Een echtscheiding heeft voor ondernemers in het algemeen (financieel) een nog grotere impact dan voor anderen. Het is verstandig om hier al voor het sluiten van een huwelijk bij stil te staan, door samen afspraken te maken over de huwelijkse voorwaarden. Overigens kun je samen, zelfs wanneer je getrouwd bent in gemeenschap van goederen, achteraf altijd nog je huwelijkse voorwaarden opstellen of aanpassen. Bijvoorbeeld  door het privévermogen te beschermen tegen zakelijke risico’s. Bol Adviseurs kan hierbij adviseren en de juiste formulering voor de voorwaarden  opstellen, zowel voor als na een huwelijkssluiting.

Geen lang en gelukkig leven?

Lijkt een echtscheiding voor jou een onvermijdelijk scenario? Dan kunnen onze deskundige, ervaren en gecertificeerde mediators je helpen. Misschien kunnen zij jullie dichter bij elkaar brengen, maar ook als blijkt dat uit elkaar gaan echt de enige weg is,  kunnen we je helpen om impact van de financiële consequenties in kaart te brengen. We adviseren je dan over maatregelen om de impact op de onderneming te kunnen beperken. Vaak kan een goede voorbereiding namelijk voorkomen dat een echtscheiding bijdraagt aan een faillissement van je onderneming.

Onze diensten:

Opstellen huwelijkse voorwaarden

Een trouwerij is voor de meeste ondernemers vooral een feestelijke aangelegenheid. Toch kan het ook een risico zijn. Met name wanneer er getrouwd wordt in gemeenschap van goederen. Huwelijkse voorwaarden, een wettelijke overeenkomst tussen de echtgenoten, is een meer verstandige keuze. De specialisten in onze Family Desk helpen (aanstaande) echtgenoten bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden vanuit het ondernemersperspectief.

Meer informatie over Opstellen huwelijkse voorwaarden

Niet gevonden wat je zocht?

Ben je op zoek naar hulp bij een concreet vraagstuk of kun je de dienst waarnaar je op zoek bent niet terugvinden? Mogelijk kunnen we je prima verder helpen. Niet al onze diensten staan namelijk expliciet vermeld op onze website. Als je je gegevens achterlaat, dan nemen we zo snel mogelijk persoonlijk contact met je op om te kijken wat we voor je kunnen doen.