Leidinggeven en leiderschap ontwikkelen

Als ondernemer of leidinggevende heeft u de belangrijke taak uw medewerkers zo te inspireren en te begeleiden dat doelstellingen worden bereikt. U wilt dat iedereen op koers blijft, en het liefst op een zo prettig mogelijke manier. Het talent van uw medewerkers wilt u daarbij naar boven halen en zo goed mogelijk benutten. Maar hoe doet u dat in een snel veranderende omgeving die vraagt om flexibel leiderschap?

Leiderschap is een vak apart, een vak waarin ontwikkeling zeer belangrijk is. Samen met onze adviseurs kunt u een coachtraject instappen, waarin u zich binnen dit ‘meesterschap’ kunt ontwikkelen.

Leiderschap begint bij uzelf

Onze adviseurs weten als geen ander dat ieder type onderneming met haar specifieke omgeving een andere leiderschapsstijl vergt. Daarbij heeft u als ondernemer leidinggevende eigenschappen en een persoonlijkheid die een bepaalde voorkeur voor een leiderschapsstijl met zich meebrengen. Samen met u gaan we op zoek naar uw kwaliteiten, uw valkuilen en uw uitdagingen. Dit is het startpunt. Vanaf hier begeleiden wij u op passende wijze, zodat u uw leiderschapscompetenties en vaardigheden verder ontwikkelt. Zonder uzelf te verliezen maar juist door authentiek te zijn. Vanuit uw eigen praktijksituaties ontwikkelen we uw motivatie- en beïnvloedingsvaardigheden en richten we samen uw organisatie in. Deze specifieke en persoonlijke maatwerkaanpak zorgt ervoor dat u als ondernemer snel stappen voorwaarts kunt maken in uw ontwikkeling binnen uw eigen onderneming.

Het beste uit uw mensen halen

Ons doel is dat u na het coachtraject in staat bent om met de aangereikte hulpmiddelen uw onderneming op basis van uw eigen stijl te sturen en in te richten, zodat u taken en verantwoordelijkheden met een gerust hart kunt delegeren.

We reiken u een concreet handvat aan bestaande uit vijf hulpmiddelen dat u in uw dagelijkse praktijk kunt gebruiken. Hierdoor ervaart u nog meer plezier in het aansturen van uw onderneming. U inspireert, motiveert en daagt uw medewerkers uit waardoor u de individuele kracht van uw medewerkers activeert. Zo haalt u het beste uit uzelf, uw mensen en uw teams naar boven.

"Een goede leidinggevende benut niet alleen zijn eigen kwaliteiten, maar ook de talenten van zijn medewerkers.” Robèrt Meijer Partner en senior consultant Corporate Finance

Effectief leiderschap

Goed leiderschap werpt altijd zijn vruchten af. Het geeft uw onderneming meer rust en structuur, maar biedt ook meer duidelijkheid voor uw medewerkers. Medewerkers die weten welke koers gevaren wordt en wat hun rol daarin is, doen gemotiveerd met u mee. Dit komt  de prestatie van en het plezier in uw bedrijf ten goede.

Bol organiseert ook Masterclasses, waarin u leert om te reflecteren op uw eigen handelen en ervaringen kunt delen met andere ondernemers. Dit biedt zelfinzicht en versterkt uw vaardigheden.

Wilt u uw leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen?

Bol Adviseurs helpt u graag!

Onze experts begrijpen dat bij iedere onderneming en bij iedere persoon een andere leiderschapsstijl past. Kijk samen met Bol Adviseurs hoe u uw leiderschapsstijl kunt aanscherpen. Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.