Leidinggeven en leiderschap ontwikkelen

Als ondernemer of leidinggevende heb je de belangrijke taak jouw medewerkers zo te inspireren en te begeleiden dat doelstellingen worden bereikt. Je wilt dat iedereen op koers blijft, en het liefst op een zo prettig mogelijke manier. Het talent van jouw medewerkers wil je daarbij naar boven halen en zo goed mogelijk benutten. Maar hoe doe je dat in een snel veranderende omgeving die vraagt om flexibel leiderschap?

Leiderschap is een vak apart, een vak waarin ontwikkeling zeer belangrijk is. Samen met onze adviseurs kun je een coachtraject instappen, waarin je jezelf binnen dit ‘meesterschap’ kunt ontwikkelen.

Leiderschap begint bij jezelf

Onze adviseurs weten als geen ander dat ieder type onderneming met haar specifieke omgeving een andere leiderschapsstijl vergt. Daarbij heb jij als ondernemer leidinggevende eigenschappen en een persoonlijkheid die een bepaalde voorkeur voor een leiderschapsstijl met zich meebrengen. Samen met jou gaan we op zoek naar je kwaliteiten, je valkuilen en je uitdagingen. Dit is het startpunt. Vanaf hier begeleiden wij je op passende wijze, zodat jij je leiderschapscompetenties en vaardigheden verder ontwikkelt. Zonder jezelf te verliezen maar juist door authentiek te zijn. Vanuit jouw eigen praktijksituaties ontwikkelen we je motivatie- en beïnvloedingsvaardigheden en richten we samen jouw organisatie in. Deze specifieke en persoonlijke maatwerkaanpak zorgt ervoor dat jij als ondernemer snel stappen voorwaarts kunt maken in jouw ontwikkeling binnen je eigen onderneming.

Het beste uit uw mensen halen

Ons doel is dat je na het coachtraject in staat bent om met de aangereikte hulpmiddelen jouw onderneming op basis van jouw eigen stijl te sturen en in te richten, zodat je taken en verantwoordelijkheden met een gerust hart kunt delegeren.

We reiken je een concreet handvat aan bestaande uit vijf hulpmiddelen dat je in jouw dagelijkse praktijk kunt gebruiken. Hierdoor ervaar je nog meer plezier in het aansturen van jouw onderneming. Je inspireert, motiveert en daagt jouw medewerkers uit waardoor je de individuele kracht van jouw medewerkers activeert. Zo haal je het beste uit jezelf, jouw mensen en jouw teams naar boven.

"Een goede leidinggevende benut niet alleen zijn eigen kwaliteiten, maar ook de talenten van zijn medewerkers.” Robèrt Meijer Partner en senior consultant Corporate Finance

Effectief leiderschap

Goed leiderschap werpt altijd zijn vruchten af. Het geeft jouw onderneming meer rust en structuur, maar biedt ook meer duidelijkheid voor jouw medewerkers. Medewerkers die weten welke koers gevaren wordt en wat hun rol daarin is, doen gemotiveerd met je mee. Dit komt de prestatie van en het plezier in jouw bedrijf ten goede.

Bol organiseert ook Masterclasses, waarin je leert om te reflecteren op jouw eigen handelen en ervaringen kunt delen met andere ondernemers. Dit biedt zelfinzicht en versterkt jouw vaardigheden.

Wilt jij jouw leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen?

Bol Adviseurs helpt je graag!

Onze experts begrijpen dat bij iedere onderneming en bij iedere persoon een andere leiderschapsstijl past. Kijk samen met Bol Adviseurs hoe jij jouw leiderschapsstijl kunt aanscherpen. Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.