De jaarrekening: vooruitkijken of terugblikken

Hoewel ondernemers ook zelf de jaarrekening mogen samenstellen, kiezen de meeste MKB’ers er toch voor om dit door een accountant te laten doen. Ondernemers hebben vaak zelf niet de kennis, de interesse of de tijd om op een efficiënte wijze correcte jaarrekeningen te maken.

Signaleren van aandachtspunten en kansen

Wij zien de jaarrekening niet als een doel op zich. Liever kijken we kritisch naar oorzaken en trends achter de cijfers. De meeste van onze klanten laten hun jaarrekening samenstellen in combinatie met een abonnement voor periodieke business controlling. Onze accountants hebben dan toegang tot de actuele cijfers met behulp van administratieve online software of andere manieren van periodieke data-sharing.

Wij lopen voorop in de manier waarop we technologische mogelijkheden inzetten in onze dienstverlening. In de periodieke gesprekken bespreken we met jou welke bijzonderheden en aandachtspunten wij zien. Signaleren we buiten deze gesprekken bijzonderheden, dan krijg je natuurlijk tijdig advies.

Specialisten voor complexe vraagstukken

Een accountant van Bol Adviseurs staat niet alleen. Collega’s in andere vakgebieden kijken en denken met hem mee. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfskundigen, (internationaal) fiscalisten, juristen, vermogensplanners, bedrijfswaardeerders, corporate finance experts, organisatie adviseurs, en ondernemerscoaches.

Wanneer vraagstukken complexer worden (en dit gebeurt vaker en sneller dan de meeste ondernemers denken), dan kunnen direct de juiste specialisten aanhaken. Zo komen we snel tot de kern van het probleem én tot een oplossing.

"Waar online afstandelijk klinkt, zorgt onze aanpak juist voor veel contactmomenten tussen klant en adviseur." Paul Lutters Partner en Accountant

De voordelen van online samenwerken

Klanten van Bol Adviseurs krijgen (naast de jaarrekening en het periodiek advies) toegang tot een online klantenportal. Dit betekent dat het niet meer noodzakelijk is om allerlei poststukken heen en weer te sturen tussen jou en de accountant. Als de jaarrekening, belastingaangifte of ander (advies)document gereed is, wordt deze in Mijn Bol, ons online klantenportal klaargezet. Je krijgt een berichtje dat er een document klaar staat.

Via de beveiligde log-in kun je jouw documenten bekijken en beoordelen. Ben je akkoord dan kun je dat online aangeven. Dat is voor ons meteen het signaal om de door jou goedgekeurde jaarrekening direct digitaal te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Naast het gemak in de samenwerking, biedt het klantenportal nog meer voordelen. Via de online infotheek heb je namelijk toegang tot een modellenbank met een enorme hoeveelheid juridische voorbeelddocumenten. Heel handig als je bijvoorbeeld zelf een samenwerkingsovereenkomst, een arbeidscontract, een huurders-overeenkomst of ander rechtsgeldig document wilt opstellen.

Wilt u een jaarrekening op laten stellen?

Bol Adviseurs helpt je graag!

Wil jij samen met ons kritisch kijken naar de oorzaken en trends achter jouw cijfers? Laat hier je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op zodat we de specificaties van jouw situatie kunnen doornemen.

Sticker - Vrijblijvend Kennismaken

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.