Btw-advies en btw-scan

Iedere onderneming is verplicht om btw af te dragen. Daar is helaas weinig aan te veranderen. De regelgeving is behoorlijk complex. En wanneer bij een controle van de Belastingdienst blijkt dat niet alles conform de regels is gegaan, kunnen boetes en naheffingen onverwacht een flinke financiële kostenpost vormen.

Het is gelukkig mogelijk om de correcte administratieve verwerking van de btw efficiënt in te richten en jouw facturen op een goede manier op te stellen. Ook zijn er vaak mogelijkheden om te besparen. Maar hoe pak je dat aan? Waar zitten de mogelijkheden?

De btw-scan: weet waar je staat.

Btw-advies is geen exacte wetenschap. Fiscale regels en wetten laten soms ruimte voor interpretatie. De belastingdienst komt meestal pas achteraf met correcties. De fiscalisten van Bol Adviseurs kennen precies de weg in de complexe regelgeving in het btw-landschap. Een btw-scan brengt risico’s én kansen op het gebied van btw vooraf in beeld. In de grijze gebieden van de btw-regeling, stemmen de btw-specialisten de voorgestelde oplossing af met de belastingdienst. Dit voorkomt vervelende verassingen achteraf.

Voor iedere onderneming is het verstandig om eens in de zoveel tijd een btw-scan uit te laten voeren. De regelgeving is immers voortdurend aan verandering onderhevig. Een periodieke btw-scan zorgt dat je precies weet waar je staat en welke stappen je kunt nemen om onverwachte én onnodige kosten in het kader van de btw te voorkomen.

"Periodiek checken of je risico's loopt met betrekking tot de btw, voorkomt vervelende verrassingen op een onverwacht moment." Roel Timmermans Belastingadviseur

Btw en internationaal ondernemen

De Nederlandse btw-regelgeving is complex en aan veranderingen onderhevig. Als je over de landsgrenzen actief bent, komen hier de specifieke buitenlandse regels nog bovenop. Binnen de EU zijn veel zaken gelijk getrokken, maar lang niet alles. En buiten de EU verschillen de regels helemaal van land tot land.

Onze internationale fiscalisten staan klaar om ondernemers te begeleiden die over de grens activiteiten ontplooien. Juiste opzet van facturen en correcte administratieve verwerking kan een uitdaging zijn, maar met de juiste blik van een specialist is het zeker te doen. Onze internationale btw-specialisten zijn actief in een internationaal netwerk samen met een groot aantal buitenlandse vakgenoten. Wanneer nodig kunnen zij daardoor betrouwbare lokale experts inschakelen.

Wil jij een btw-scan uit laten voeren of wil je btw-advies?

Bol Adviseurs helpt je graag!

Wil jij de correcte administratieve verwerking van de btw efficiënt inrichten en tegelijkertijd besparen? Laat dan vrijblijvend jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.