Nieuws & Blogs

Zo kun je financiële rapportages sneller en betrouwbaarder afronden

|

Het is elke keer weer een flinke klus: het maken van de financiële rapportages van je onderneming. Uit alle hoeken van het bedrijf moeten de juiste gegevens worden gehaald en worden verwerkt. Dat is niet alleen tijdrovend, maar ook nog eens foutgevoelig. Business Intelligence biedt dan de oplossing!

Je controller kan er vast over meepraten: het opstellen van de financiële rapportages is geen sinecure. Het begint al met het vergaren van alle benodigde gegevens. Die moeten in veruit de meeste gevallen worden aangeleverd door verschillende medewerkers. Dat alleen al kost de nodige tijd. En als alle informatie dan compleet is, begint het grote ‘knip- en plakwerk’, vaak in Excel. En je weet inmiddels vast uit ervaring: een foutje is zo gemaakt. Gelukkig kan dat anders! Door gebruik te maken van Business Intelligence is het wachten op cijfers en het geknutsel in Excel-bestanden voorgoed verleden tijd.

Direct alle gegevens beschikbaar

Business Intelligence zorgt ervoor dat alle gegevens middels een BI-tool centraal worden verzameld en met elkaar worden gecombineerd op de manier waarop jij dat graag wilt zien. Dat maakt dat je niet langer afhankelijk bent van collega’s die cijfers moeten aanleveren maar toevallig net op vakantie of ziek zijn of die het telkens weer vergeten of uitstellen omdat ze te druk zijn met andere zaken. Met één druk op de knop creëer je met BI vervolgens direct de gewenste financiële rapportages.

Fouten voorkomen

Naast het realiseren van een enorme tijdsbesparing zorgt het inzetten van Business Intelligence ook voor het minimaliseren van de foutgevoeligheid. Zonder BI is en blijft het maken van financiële rapportages toch voornamelijk mensenwerk. Getallen moeten handmatig met elkaar worden gecombineerd en in Excel kan er van alles mis gegaan doordat bijvoorbeeld formules niet kloppen of door onjuiste selecties. Met BI wordt die foutgevoeligheid eruit gehaald omdat alle gegevens automatisch worden verzameld en gecombineerd. Altijd op de goede manier en dus zonder fouten, mits uiteraard de BI-tool op de juiste manier is ingericht.

Rapportages makkelijk delen

Groot voordeel van BI is dat een wijziging van de cijfers waar dan ook in de organisatie direct wordt doorgevoerd in de BI-tool. Op die manier heb je nooit meer te maken met gedateerde gegevens die niet meer kloppen en onterecht in de uiteindelijke financiële rapportage terechtkomen. Daarnaast maak BI het mogelijk om gegevens en rapportages altijd up to date te delen binnen de organisatie. Bij het inrichten van de BI-tool wordt op maat bepaald wie welke gegevens kan inzien.

Betrouwbare financiële rapportages voor jouw onderneming

Met de inzet van Business Intelligence ben ook jij in staat snel en betrouwbaar financiële rapportages te maken. Zie je dat wel zitten? Profiteer ook van de kracht van Business Intelligence en vraag onze gratis BI Quick scan aan. Met de BI Quick scan bekijkt onze BI-specialist welke data je al hebt en welke informatie jij uit je data wil halen. 

New call-to-action