Nieuws & Blogs

Overdracht van een familiebedrijf: samen naar de gewenste eindbestemming

|

Het overdragen van je bedrijf is geen kwestie van alle cijfers op een rijtje zetten, een opvolger aanwijzen en de officiële documenten ondertekenen. Die tijd is al lang voorbij. Vandaag de dag is een Exit Planning niet alleen een zakelijk proces, maar zeker ook een emotioneel en persoonlijk traject. Niet alleen voor jou als ondernemer, maar ook voor je familie en betrokken mensen in je bedrijf. Daarom biedt Bol Adviseurs met XPEDITIE 360° Bedrijfsoverdracht een complete aanpak waarbij zowel de harde als de zachte kant van het traject wordt meegenomen.

We begrijpen maar al te goed dat een bedrijfsoverdracht ontzettend spannend is. En misschien is dat zelfs een understatement, want je bedrijf overdragen: dat is echt doodeng. Want waar moet je beginnen? Hoe pak je een goede bedrijfsoverdracht aan? Welke keuzes moet je maken? Wat vind je belangrijk? En wat voelt goed? Veel vragen in een complex en voor jou onbekend traject. Dat een toekomstige bedrijfsoverdracht veel emoties met zich mee brengt, is dan ook absoluut niet vreemd. Dat weten we bij Bol Adviseurs ook. Daarom kun je bij ons leunen op een ervaren gids die je bij de hand neemt op de expeditie van je leven: het traject naar een succesvolle bedrijfsoverdracht. En dat voelt goed.

Open kaart

Jouw persoonlijke gids van XPEDITIE 360° Bedrijfsoverdracht neemt jou, je familie en de betrokkenen in je bedrijf mee op een avontuurlijke reis. Een reis die je samen maakt en die wellicht niet altijd makkelijk zal zijn, maar hoe dan ook wel uitdagend en bijzonder. En misschien ook confronterend. We brengen namelijk in kaart wat ieders individuele wensen zijn en daarmee komen er wellicht ook gevoeligheden boven water. Zaken die nooit eerder bespreekbaar zijn gemaakt. Terwijl dat wél enorm belangrijk is. Want alleen als iedereen open kaart speelt, vinden we de beste oplossingen, kunnen we samen de juiste beslissingen nemen en komen we tot het gewenste eindresultaat: een bedrijfsoverdracht waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden.

Zelfreflectie

Tijdens de expeditie houdt je gids je telkens een spiegel voor. Dat voelt in het begin misschien wat onwennig, maar het zorgt er wel voor dat je voor jezelf inzichtelijk maakt hoe je in het proces staat. Omdat dit een emotioneel traject is, nemen we hier uitgebreid de tijd voor en begeleiden wij je hierbij. Je gaat immers afscheid nemen van het bedrijf waar je jarenlang al je energie in hebt gestoken. Dat is niet niks en loslaten doe je niet van de ene op de andere dag. Gelukkig hoeft dat ook niet.

Ná de overdracht van je familiebedrijf

Ook ga je tijdens de expeditie met je gids in gesprek over jouw persoonlijke toekomst. Hoe ziet je ideale leven na de overdracht eruit? Waar word je gelukkig van? En hoe ga je dat realiseren? Wil je nog betrokken blijven bij het bedrijf? En hoe dan? Allemaal vragen waar je samen met je gids concrete antwoorden op gaat formuleren. Zodat je leven ook ná de overdracht betekenisvol blijft.

Meer weten over het overdragen van je familiebedrijf?

Download onze brochure en lees hoe wij de harde en de zachte kant van een bedrijfsoverdracht hebben samengebracht in een expeditie. 

New call-to-action