Nieuws & Blogs

Op welke manier past Business Intelligence bij jouw bedrijf?

|

De Olympische winterspelen van Peking zijn inmiddels afgesloten en we hebben weer kunnen genieten van topsport. Nederland heeft met 17 medailles supergoed gepresteerd. Deze medailles komen natuurlijk niet zo maar aanwaaien. De sporters hebben zich jarenlang voorbereid om op het juiste moment in topvorm te zijn. Dit doen zij niet alleen, maar met een geheel team om zich heen. Onze slogan “Bol Adviseurs brengt ondernemers in topvorm!” past hier prima bij. We helpen ondernemers om in topvorm te komen, waardoor maximale prestaties haalbaar worden. En dit doen we al zo’n 70 jaar!

Maak gebruik van jouw data!

Een van die onderdelen om ondernemers in topvorm te krijgen is om maximaal gebruik te maken van de beschikbare data. De meeste bedrijven hebben veel data, maar maken hier te weinig gebruik van. De informatie zelf is natuurlijk niet het doel. Het gaat om het continue proces om op basis van data op het juiste moment de juiste acties te ondernemen, Business Intelligence (BI). Voor een succesvolle implementatie van BI hanteren wij twee fasen.

In de eerste fase kijken naar de technische en kwalitatieve haalbaarheid van een BI-project en komen wij met een proof of concept. In de proof of concept laten wij zien wat zoal mogelijk is met jouw data. Hierna gaan we verder met de volgende fase, ons repeterende stappenplan. Hierin zit het informatieplan, de rapportage, de analyse, het sparren, de procesverbetering en het bespreken en bewaken van de acties. Het niveau wordt bepaald door de organisatie zelf; waar staat men nu en wat is de ambitie? Hoe is het bedrijf georganiseerd, welke informatie is relevant voor wie, welke frequentie van de informatie is gewenst, welke data is beschikbaar, hoe betrouwbaar is de data en gaat de data continu worden ingezet?

BIQ van Bol  Adviseurs

Wij kunnen je hierbij helpen. Wij kennen de organisatie, de medewerkers, de belangen en de branche en hebben de bedrijfskundige en IT-kennis in huis. Bol Adviseurs brengt ondernemers in topvorm!

In de aanloop naar de Olympische Spelen hebben wij een Business Intelligence-analyse gemaakt van de 1.500 meter schaatsen op de Olympische Spelen. De hierin verwachte eindtijd was 1:43.85. Inmiddels weten wij de werkelijke eindtijd van de winnaar Kjeld Nuis, namelijk 1:43.21. Een verwaarloosbaar verschil, maar toch is er nog ruimte voor verbetering. Op naar de volgende Olympische analyse!