Nieuws & Blogs

Hoe combineer ik data uit meerdere systemen tot één rapportage?

|

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: gebruik de data die in je bedrijf aanwezig is! Gelukkig zien we dat steeds meer ondernemers ontdekken over welke verborgen rijkdom ze beschikken. Data die in systemen van je bedrijf verzameld en opgeslagen wordt, kun je namelijk inzetten om je bedrijfsvoering te verbeteren en nieuwe kansen te ontdekken. Data levert immers informatie op.

Nu is het natuurlijk zo, dat het genereren van rapportages uit verschillende databronnen een tijdrovende klus is. Het zou veel efficiënter zijn als de data uit meerdere systemen met een muisklik in een rapportage kan worden gebundeld. Bovendien kun je op die manier informatie met elkaar combineren, waardoor nieuwe inzichten ontstaan. Laten we daarom eens kijken wat er mogelijk is op dit gebied.

Dé rapportagetool voor jou bedrijf

Er zijn verschillende manieren om data uit meerdere systemen te combineren in een rapportage. Dit kan data uit je eigen databases zijn, maar ook die uit systemen uit de cloud of data die publiek toegankelijk is. Onze Business Intelligence specialisten kunnen je adviseren over de automatisering van dit proces en komen altijd met een passende oplossing.

Denk bijvoorbeeld aan een ETL tool en het opzetten van een data warehouse, maar vaak wordt er gekozen voor de meest gebruiksvriendelijke oplossing in de vorm van een speciale rapportagetool. Power BI, Qlikview/Qliksense, Tableau en Excel zijn rapportagetools waar wij goede ervaringen mee hebben. Deze programma’s zijn eenvoudig en gebruik, waardoor jij als ondernemer binnen de kortste keren de rapportages uitdraait waar je echt behoefte aan hebt. Zo eenvoudig kan het zijn!

BI in de praktijk

Onze BI specialisten zijn vaak op pad om ondernemers te helpen met het gebruiken van data uit systemen. Ben jij ook benieuwd naar Business Intelligence in jouw bedrijf? Dan ben je van harte welkom onze BI demo-omgeving te gebruiken. dit is een virtuele omgeving waarin je echt ervaart hoe het is om data uit systemen in te zetten voor je bedrijf. Proberen? Meld je dan aan:

BI Demo aanvragen »

Uiteraard kun je ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.