Nieuws & Blogs

Business Intelligence: haal jij al alles uit je data?

|

De hoeveelheid aan informatie die binnen een bedrijf aanwezig is, gaat vaak ons voorstellingsvermogen te boven. Geen wonder dat veel van deze – veelal nuttige – data over het hoofd wordt gezien. Wie niet weet dat het er is, zal er immers ook niet naar zoeken. Laat staan dat je weet dat je het kunt gebruiken, wat natuurlijk eeuwig zonde is.

Als oplossing voor dit probleem is Business Intelligence (BI) ontstaan: het verzamelen en analyseren van data binnen een organisatie. Deze data analyse wordt vervolgens gebruikt voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het nemen van beslissingen. Inmiddels maken veel bedrijven de overvloed aan beschikbare data inzichtelijk middels een BI-tool.

Voorkom hoge kosten

De hoeveelheid kennis die nodig is voor het implementeren van een BI-tool wordt vaak onderschat. Om het systeem perfect te laten werken, moet immers ook de ‘achterkant’ ervan goed geregeld worden. Denk hierbij aan de aanschaf van een server, de techniek achter de gegevensuitwisseling en het onderhoud van de BI-tool. Dit is vaak een extra (hoge) kostenpost.

Vooral kleinere ondernemingen lopen tegen de bijkomende kosten van een BI-tool aan. Waar grote(re) organisaties vaak nog wel de mogelijkheden hebben om zelf een BI-tool op te tuigen, is dit voor de kleinere bedrijven vaak te kostenintensief. In dat geval is het extern laten inrichten en onderhouden van een BI-tool een interessante optie.

Business Intelligence van Bol Adviseurs

Bol Adviseurs kan dit voor jou verzorgen. Hierbij wordt een Business Intelligence-omgeving op maat ingericht en gefaciliteerd in de cloud. Dit wordt daarom ook wel aangeduid als Cloud BI. Juist deze cloud-omgeving maakt het voor organisaties zo aantrekkelijk om voor Business Intelligence van Bol Adviseurs te kiezen. Het levert je namelijk verschillende voordelen op:

  • BI-specialisten richten de BI-tool voor je in
  • De BI-tool wordt helemaal afgestemd op jouw wensen, voorkeuren en behoeftes
  • In-huis expertise is niet noodzakelijk; Bol Adviseurs levert de kennis die nodig is
  • Dankzij de cloud-omgeving hoef je zelf niet te investeren in hardware en software
  • Bol Adviseurs neemt je het onderhoud uit handen

Business Intelligence voor jouw onderneming

Business Intelligence van Bol Adviseurs is ideaal voor ondernemers die wel beter gebruik van hun data willen maken, maar zelf niet over de juiste middelen (kennis, technieken, budget) en/of tijd beschikken om een BI-tool in te kunnen richten. Met Business Intelligence van Bol Adviseurs wordt je het werk uit handen genomen, maar kun je wel gebruik maken van Business Intelligence. Daardoor haal je meer uit je data!

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Business Intelligence van Bol Adviseurs? Onze BI-specialisten laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is voor jouw organisatie.

Vraag de gratis BI Quickscan aan »