Nieuws & Blogs

Business Intelligence: 3 succesfactoren voor het perfecte dashboard

|

Een belangrijke voorwaarde om Business Intelligence op de juiste manier voor je te laten werken, is een goed dashboard. Hoe dat er uit precies uit komt te zien, bepaal je zelf. Onze BI-specialisten helpen je daarbij. In deze blog geven we alvast de drie succesfactoren voor hét perfecte dashboard.

1. Duidelijke KPI’s

Om te kunnen werken aan de verbetering van je onderneming, stel je Key Performance Indicators – oftewel doelstellingen – voor je bedrijf op. Wat wil je bereiken en wanneer en hoe? Deze doelstellingen worden altijd geformuleerd op basis van de strategie en visie van de ondernemer. Omdat de KPI’s laten zien hoe je bedrijf er voor staat, is het belangrijk dat deze in één oogopslag duidelijk te zien zijn op je dashboard, inclusief ieders individuele status. Oftewel: het is belangrijk dat het dashboard altijd wordt ingericht vanuit de strategie van de onderneming en daardoor perfect past bij de ambities van het bedrijf.

2. Eenvoudig en eenduidig

Het dashboard moet door iedereen die het gebruikt goed begrepen en op de juiste manier geïnterpreteerd worden. Dat betekent dat het krachtig moet zijn in al zijn eenvoud: dus geen overbodige informatie en geen onduidelijke terminologie. Over de gegevens die je op het dashboard ziet, mogen geen misverstanden bestaan. Door gebruik te maken van visualisaties is een dashboard goed en duidelijk leesbaar en is direct duidelijk wat de status is van de Key Performance Indicators.

3. Gemakkelijk doorklikken naar diepgaande analyses

Wil je meer informatie over een bepaalde KPI? Dan moet je via het dashboard heel eenvoudig kunnen doorklikken naar een dieperliggend niveau van de BI-tool. Hier vind je uitgebreide analyses per KPI. Belangrijk hierbij is dat je op die plek uitsluitend de relevante informatie voor die betreffende KPI vindt, zodat je het overzicht behoudt en niet door een overload aan informatie ineens door de bomen het bos niet meer ziet.

Een BI-dashboard voor jouw organisatie

Zie je het voor je: een dashboard op maat waarmee je in één oogopslag helder en overzichtelijk ziet hoe jouw onderneming er voor staat? Profiteer ook van de kracht van Business Intelligence en vraag onze gratis BI Quick scan aan. Met de BI Quick scan bekijkt onze BI-specialist welke data je al hebt en welke informatie jij uit je data wil halen. 

New call-to-action