Nieuws & Blogs

Bol Adviseurs op LEA Global Europe Conferentie in Rome 2023

|

Op donderdag 27 april arriveerde een delegatie van Bol International in Rome om de jaarlijkse Europese conferentie van LEA Global bij te wonen. Dit netwerkevenement voor internationale accounting- en belastingadviesprofessionals biedt een scala aan inzichtelijke lezingen, workshops, paneldiscussies en netwerkevenementen. Kevin Smit (Internationaal Belastingadviseur) en Tiago Schotten (BTW-adviseur) van Bol International delen hieronder hun ervaringen.

Een internationaal netwerk

LEA Global is een wereldwijd netwerk van accounting- en adviesbureaus die zich toeleggen op het delen van kennis en het bevorderen van samenwerking. "Als een kantoor dat zich deels op internationale markt richt, is het voor ons essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen, en deze evenementen stellen ons in staat om dat te doen", legt Kevin uit. "Daarnaast is het ook de perfecte manier om onze professionele netwerk te versterken, zodat we onze klanten kunnen adviseren over belastingzaken in verschillende regio's of ze kunnen verbinden met een lokale collega van LEA Global die hen verder kan helpen."

Gedurende het driedaagse evenement stonden verschillende specialistische onderwerpen op de agenda. Dit omvatte dubbele belastingregelgeving, thuiswerkende werknemers, de BTW-implicaties van e-commerce en het BTW-systeem van de EU in het digitale tijdperk. "Het was vooral interessant om te zien welke verschillende benaderingen onze collega's over de hele wereld hanteren en hoe verschillende regelgeving wordt toegepast", zegt Kevin. "Een van de belangrijke onderwerpen op de conferentie van dit jaar was de steeds strengere implementatie van maatregelen tegen belastingontwijking, wat natuurlijk bij uitstek een internationaal onderwerp is. Daarom is het nuttig om een conferentie zoals deze te hebben, waarin een breed scala aan fiscalisten uit de hele wereld samenkomen op één plek."

Collega's van LEA Global-leden betraden het podium om belangrijke casestudies uit hun verschillende disciplines te presenteren, wat een schat aan leermogelijkheden bood. "De casestudies waren absoluut een hoogtepunt - zien hoe collega's omgaan met problemen die vergelijkbaar zijn met de problemen waarmee we dagelijks te maken hebben."

Het professionele netwerk versterken

Een ander belangrijk voordeel van het bijwonen van de conferentie zijn de mogelijkheden om te netwerken. "We hebben gedurende het jaar vaak contact met onze LEA Global-partners via e-mail, maar het is veel leuker om elkaar persoonlijk te ontmoeten", vervolgt Kevin. "Bol International heeft een zeer samenwerkingsgerichte cultuur en het is geweldig om te zien dat dit weerspiegeld wordt in zoveel bedrijven over de hele wereld. Ik ben nu een paar keer naar deze conferenties geweest en het is echt een gemeenschap geworden - er zijn veel bekende gezichten!"

De conferentie omvatte ook verschillende breakout-groepen die waren gewijd aan verschillende specialismen binnen de wereld van bedrijfskunde, belasting en accounting. "Ik heb deelgenomen aan de internationale belastinggroep en ik waardeerde echt de mogelijkheid om met collega's met vergelijkbare interesses te praten over de problemen waarmee ik werd geconfronteerd", zegt Tiago. "Het was een geweldige kans om mijn kennis uit te breiden in een informele setting en perspectieven te krijgen vanuit de hele wereld."

Verschillende collega's van de LEA Global Young Professionals samenwerkingsgroep waren ook aanwezig. "Ik vond het leuk om in contact te komen met collega's van dezelfde leeftijd en ervaringen te delen over carrièrepaden, trainingsmogelijkheden en werkcultuur", zegt Kevin. "Ik heb zeker gemerkt dat de conferentie in de loop der jaren meer gericht is op een jonger publiek, en ik denk dat dit essentieel zal zijn voor het behoud van talent in onze branche. De Young Professionals groep heeft ook regelmatig online evenementen gepland, dus we hoeven niet lang te wachten om elkaar weer te ontmoeten!"

Een internationaal perspectief, maar lokale expertise

Bij Bol International bieden wij een one-stop-shop voor internationale bedrijven en ondernemers die in Nederland opereren of zich hier willen vestigen. Dankzij LEA Global kunnen wij ook uitgebreide ondersteuning bieden op het gebied van belasting, accounting en HR, waar ter wereld je ook zaken wilt doen. "LEA Global is een uniek netwerk en een onschatbare bron voor onszelf en onze klanten", concludeert Tiago. "We kunnen niet wachten om iedereen weer te zien op de volgende conferentie en voort te bouwen op de connecties die we hebben gemaakt."