Nieuws & Blogs

3 voordelen van dataverzameling in combinatie met Business Intelligence

|

Veel organisaties gebruiken een ERP-pakket, zodat alle bedrijfsgegevens in één systeem verzameld worden. Daar valt uiteraard iets voor te zeggen, maar een ERP-pakket is niet voor iedere organisatie een passende oplossing. Als ondernemer is het goed mogelijk dat je beter af bent met verschillende losse systemen die allemaal hun specifieke, voor jou relevantie informatie inzichtelijk maken. Maar hoe maak je daar goed gebruik van zonder het overzicht te verliezen?

Business Intelligence kan in zo’n geval de aangewezen methode zijn om met de best passende systemen te (blijven) werken. Door een BI-tool te gebruiken, zorg je er namelijk voor dat relevante informatie uit verschillende systemen verzameld wordt én op een overzichtelijke manier getoond wordt.

Dataverzameling op maat

Het met Business Intelligence verzamelen van relevantie informatie uit de verschillende systemen binnen je bedrijf wordt door de BI-specialisten van Bol Adviseurs gezien als een uitstekend idee. Zij noemen de drie belangrijkste voordelen hiervan:

  • Een BI-tool genereert rapporten en dashboards waar je ook op door kunt klikken. Hierdoor is het makkelijker om de grote lijnen te zien en kun je beter de diepte ingaan.
  • Een BI-tool levert meer dan alleen een dataverzameling die je naar eigen inzicht kunt interpreteren; je gebruikt een KPI dashboard ook als strategische sparringpartner om snel te kunnen schakelen tussen verschillende invalshoeken.
  • Een BI-tool creëert een data warehouse van de onderwerpen die jij belangrijk vindt. Op die manier heb je de beschikking over een op maat gemaakte verzameling van gegevens die je kunt gebruiken bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Business Intelligence als verbindende factor

Het doel van een Business Intelligence-tool is om een KPI dashboard in te richten waarmee je in één oogopslag inzicht hebt in je bedrijfsprocessen. Zo kun je snel beoordelen of bijsturing gewenst is en belangrijke beslissingen maak je een stuk zelfverzekerder wanneer je beschikt over de juiste informatie.

Door een BI-tool als schakel tussen de verschillende, gespecialiseerde systemen binnen je organisatie te gebruiken, is het mogelijk om voor iedere soort data het beste systeem in te zetten, zonder dat je risico loopt om belangrijke informatie over het hoofd te zien.
Wil jij advies over dataverzameling op maat voor jouw organisatie?

Vraag een adviesgesprek aan »