Nieuws & Blogs

3 redenen waarom organisaties in 2021 niet meer onder Business Intelligence uit kunnen

|

Business Intelligence is geen nieuw begrip meer, maar absoluut niet achterhaald. Sterker nog, de technologische ontwikkelingen van Business Intelligence lijken sneller te gaan dan ooit. De BI-specialisten van Bol Adviseurs hebben het razend druk met het bijhouden van de laatste trends en de nieuwste mogelijkheden. Zelfs zij staan ervan versteld van wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is met BI.

Dus als we even eerlijk mogen zijn… Onze BI-specialisten vinden het op zijn zachts gezegd verrassend dat nog niet iedere organisatie Business Intelligence omarmd heeft! Daarom geven wij je drie redenen waarom organisaties in 2021 eigenlijk écht niet meer onder Business Intelligence uitkunnen.

1. Het management dashboard

Als ondernemer heb je informatie nodig om belangrijke beslissingen te kunnen nemen. Een management dashboard geeft je deze informatie zonder dat je urenlang excel-sheets of andere bestanden met elkaar hoeft te vergelijken.

Met Business Intelligence-tool is het heel eenvoudig om zelf dit soort management dashboards te creëren. Ga dieper in op de beschikbare data om zo betere stuurinformatie te verkrijgen. Hiermee beschik je over de juiste cijfers en achtergrondkennis om naar de toekomst van het bedrijf te kijken.

2. Alle data gekoppeld

Je organisatie is een ware schatkamer vol met belangrijke en interessante data. Deze aanwezige kennis is onmisbaar voor het uitstippelen van je bedrijfskoers, maar het valt niet mee om alles te verzamelen. Door Business Intelligence te gebruiken, wordt al deze data gekoppeld.

Van operationele data tot financiële data – met BI leg je koppelingen en zie je verbanden die je onmogelijk op een andere manier had kunnen ontdekken.

3. Betrouwbare data en foutloze bedrijfsprocessen

Iedereen binnen je organisatie heeft behoefte aan betrouwbare data, maar ook aan een methode om deze informatie te beheersen. Bovendien wil je zeker weten dat je bedrijfsprocessen optimaal functioneren. Zijn er knelpunten, dan wil je die snel zien en aan kunnen pakken.

Het inzicht dat je met BI krijgt, helpt je met het opsporen van processen die niet lekker lopen. Zoom hier dieper op in, genereer de stuurinformatie die je nodig hebt en achterhaal het probleem.

BI in jouw bedrijf

Onze ervaring is dat ondernemers die Business Intelligence gaan gebruiken, zich al na korte tijd nauwelijks nog voor kunnen stellen dat ze het ooit zonder alle inzichten moesten doen. Wil jij het zelf ook proberen? De BI-specialisten van Bol Adviseurs kijken graag samen met jou naar jouw organisatie en hoe Business Intelligence je werkwijze kan verbeteren.
Vul de gratis BI Quickscan in en kom er snel achter hoe Business Intelligence jouw organisatie kan helpen.

Vraag de gratis BI Quickscan aan »