Downloads  |  Veelgestelde vragen
Contact

Heeft u een vraag? Klik op de button om deze te stellen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Stel uw vraag

Onze contactgegevens »

Fuseren met een marktpartij

U bent op zoek naar een aanvulling op uw onderneming. Of u wilt uw slagkracht vergroten door samen te gaan met de concurrent. Dit zijn een paar redenen om te fuseren. We kennen verschillende vormen van fusie. De vorm die voor u de juiste is, is volledig afhankelijk van uw wensen. Tevens zullen ook fiscale motieven en een afweging van risico’s een rol spelen bij de keuze voor een bepaalde vorm. Maar daarnaast komt er nog meer bij kijken. Wat dacht u bijvoorbeeld van het samenvoegen van twee bedrijfsculturen en het creëren van draagvlak van personeel.

Succesvolle fusie

Verschillende soorten fusies

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een fusie en een overname?

Antwoord: Een overname is ook een vorm van een fusie. Een voorbeeld daarvan is wanneer de aandelen worden overgedragen en de overnemende partij een koopsom voor deze aandelen betaald. In de praktijk zal dit overigens als een overname worden gekwalificeerd en niet als een fusie.

Kan een fusie makkelijk gerealiseerd worden?

Antwoord: Een formele juridische fusie geschiedt door een nauwgezette juridische procedure die zich kenmerkt door vele formele handelingen, waaronder het neerleggen van de jaarstukken alsmede het gelegenheid geven aan crediteuren om bezwaar te maken.


Bedenk u ook dat in sommige contracten (zeker bij financieringscontracten) een bepaling is opgenomen dat de overeenkomst door de wederpartij kan worden opgezegd indien u fuseert.