Referenties

Bedrijfsprestaties helder in beeld bij Van Gemert

Referenties

De installatiebranche werd hard geraakt door de economische crisis. Ook voor Van Gemert Installatiegroep waren het zware tijden. Maar de Overloonse onderneming wist het tij te keren. Directeur-eigenaar Martijn van Gemert vertelt over de positieve effecten van het zogenaamde ‘rendementsdenken’ dat hij samen met Bol Adviseurs invoerde in zijn bedrijf.

Als totaalinstallateur verzorgen wij grofweg alle voorkomende installaties in woningen en bedrijfsmatige gebouwen. We hebben zowel werktuigbouwkundige als elektrotechnische kennis in huis. Naast elektra en sanitair verzorgen we ook zonnepanelen en inbraakbeveiliging. Consumenten en klusbedrijven kunnen bovendien terecht bij onze installcenters in Mill en Overloon.

Helaas moesten ook wij de gevolgen van de economische crisis ondervinden. Bol bood ons de helpende hand in deze zware tijd. Door samen het Rendementsdenken in te voeren, hebben we uiteindelijk ons hoofd boven water weten te houden.

Key Performance Indicatoren

Toen de marges onder druk kwamen te staan, bleken de bedrijfscijfers mij onvoldoende informatie te geven over de processen. Samen met Bol hebben we Key Performance Indicatoren opgesteld (KPI’s). Daardoor kan ik de bedrijfsprestaties nu concreter volgen en beoordelen.

Met één druk op de knop zie ik het rendement per klant, activiteit of project. Tot aan medewerker niveau toe. Heel belangrijk, want we werken op basis van kostprijstarieven. Een dalende productiviteit van een medewerker leidt direct tot een hogere kostprijs. Ongemerkt kan dit het bedrijf in de problemen brengen.

Nu ik door deze rendementsbril kijk, heb ik sneller inzicht in verliesgevende posten.

 

Direct aanpakken

Nu ik door deze rendementsbril kijk, heb ik sneller inzicht in verliesgevende posten. Ik laat mijn teamleiders voortaan elke maand een prognose afgeven. En als de realiteit afwijkt, pakken we de problemen direct aan. Deze nieuwe werkwijze geeft me het gevoel dat ik weer écht aan het roer zit.

Martijn van Gemert – Directeur-eigenaar van Van Gemert Installatiegroep

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Eric.

Ik maak als Organisatie Adviseur deel uit van het corporate finance team. Ik heb ruime ervaring op het gebied van rendementsverbetering. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me dan een bericht of bel me op 088 1211 326.

Eric Vos

Senior Organisatie Adviseur

Contactformulier: