Referenties

Een familiaire én zakelijke overdracht van Van der Valk Hotel Cuijk

Referenties

Van der Valk Cuijk  is één van de vele hotels en restaurants die met de bekende Toekan-licentie de regio Cuijk-Nijmegen al jaren eer aan doet. Per 14 januari 2022 hebben Fred en Arda van der Valk het stokje overgedragen aan Martin Luiten en Lotte van den Elsen van branchegenoot Luiten-van der Valk Beheer BV

Een familiaire én zakelijke overdracht van Van der Valk Hotel Cuijk

In 1998 openden Fred en Arda van der Valk een van der Valk hotel aan de A73, Hotel Cuijk genaamd. Vanaf het begin heeft het echtpaar aan hun horecadroom in Cuijk gewerkt. Hotel Cuijk is een echt levenswerk te noemen. Door kwalitatieve hoogwaardige dienstverlening aan een gemêleerde gastenkring voor overnachtingen in het hotel alsmede voor de horeca, is Hotel Cuijk een gewilde plek voor éénieder die gastronomisch is aangelegd. Fred en Arda van der Valk zijn in staat gebleken om een stabiele factor in de regio te zijn, die Hotel Cuijk hebben uitgebouwd tot 158 kamers, 11 vergader/conferentieruimtes en een restaurant met 350 zitplaatsen, waar in totaal 140 mensen werkzaam zijn.

cs_Overzicht-restaurant-live-cooking

Overdracht naar de vierde generatie

Na de overdracht op 14 januari 2022 zal Hotel Cuijk worden overgenomen door Luiten-van der Valk Beheer B.V.. Het enthousiaste tweetal Martin Luiten en Lotte van den Elsen, de vierde generatie in de familie Van der Valk zullen vanaf deze datum haar gasten verwelkomen, nadat zij de afgelopen maanden al volledig hebben meegedraaid in de exploitatie van Hotel Cuijk. Luiten-van der Valk  Beheer B.V. exploiteert verschillende hotels en restaurants in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zoals bijvoorbeeld o.a. Theaterhotel De Oranjerie B.V., Motel Sassenheim Exploitatie B.V., Motel Stein B.V. en in België Van der Valk Hotel Brussels Airport N.V. Kortom, Hotel Cuijk is daarom in ervaren handen gekomen waarbij alle ingrediënten aanwezig zijn om het succes te continueren en verder uit te bouwen.

De onderhandelingen waren niet altijd makkelijk, maar het team van Bol Adviseurs wist dit voor beide partijen tot een uitstekend resultaat te brengen. Chapeau!


Persoonlijke wensen als leidraad

Bij Bol Adviseurs maakte Fred en Arda Van der Valk kennis met Robèrt Meijer, partner Corporate Finance, die met zijn team dit project oppakte. Dit team, gespecialiseerd in de begeleiding van fusies en overnames, werd naast de actieve participatie van Fred en Arda versterkt door de expertise van Jan-Evert van Oosterom (werkzaam bij FinAmi B.V.), die volledig op de hoogte is van de financiële prestaties van Hotel Cuijk.

De begeleiding is begonnen met oriënterende gesprekken en het opstellen van de persoonlijke wensen voor de transactie waaronder de gewenste overnameconstructie. Vanuit deze basis heeft het projectteam samengewerkt naar een specifieke transactieovereenkomst tussen enerzijds de opdrachtgevers Fred en Arda van der Valk als verkoper en anderzijds Luiten van der Valk Beheer BV als koper. Na het afronden van het boekenonderzoek is er door de gezamenlijke inzet van beide partijen overstemming bereikt over de voorwaarden van de aandelenoverdracht.

Een intensieve periode met een prachtig resultaat

Fred en Arda van der Valk: ‘Robèrt Meijer heeft met zijn team met veel energie en creativiteit de mogelijkheden met de aangedragen potentiele kopers in goede banen geleid, waarbij wij hen tot het uiterste uitgedaagd hebben. Wij wilden graag dat ons hotel onderdeel van een groep kan zijn en voortgezet wordt als een moderne van der Valk-vestiging, met als belangrijkste pijlers goede zorg voor onze werknemers en Brabantse gastvrijheid in samenwerking met de regio het Land van Cuijk. De onderhandelingen waren niet altijd makkelijk, temeer omdat het tegelijkertijd een familiaire en zakelijke aangelegenheid was maar de specialisten van Bol wisten dit voor beide partijen tot een uitstekend resultaat te brengen en het is wat ons betreft een mooie en intensieve afrondingsperiode met een prachtig resultaat. Chapeau voor het team!”


Familie van der Valk – Van der Valk Hotel Cuijk

Wil je meer weten over bedrijfsoverdracht?

Met XPEDITIE 360° Bedrijfsoverdracht ondersteunen wij de bedrijfsoverdracht op een unieke wijze die aanspreekt, uitdaagt én resultaten boekt. Het is een intensieve, dynamische en vooral enorm leerzame aanpak waarin persoonlijke-, financiële- en bedrijfsdoelen geïntegreerd zijn. Met ruimte en aandacht voor de diverse emoties voor, tijdens én na de overdracht.

Meer informatie over onze totaalaanpak rondom Exit Planning vind je in onze brochure.

CTA WHITEPAPER XPEDITIE

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Robèrt.

In mijn rol als Partner Corporate Finance ben ik nauw betrokken bij de verkoop van Hotel Cuijk. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 372.

Robèrt Meijer

Directielid | Managing Director Corporate Finance

Contactformulier: