Referenties

Deskundige familie-aanpak bij bedrijfsoverdracht Toekomst Schoonmaakbedrijven

Referenties Frans Wittens begon in 1940 met een investering van 250 gulden, een zinken emmer en een ladder. In de jaren vijftig richtte de succesvolle glazenwasser een schoonmaakbedrijf op. Zoon René Wittens nam in 1983 het roer over. Onder zijn leiding werd Toekomst Schoonmaakbedrijven in Schijndel een begrip in de regio. In aanloop naar zijn pensioen, werd duidelijk dat zijn kinderen een eigen richting opgingen. Op 23 december 2021 droeg René Wittens het familiebedrijf en de 480 personeelsleden toch met een gerust hart over aan een externe partij: IBN/Vebego.

Deskundige familie-aanpak bij bedrijfsoverdracht Toekomst Schoonmaakbedrijven

René: "In mijn overtuiging moet je de mensen laten doen waar ze goed in zijn. En ze daar het vertrouwen in geven. Zo zat ik als directeur altijd in de wedstrijd. Eigenlijk gaat het om 'de juiste mensen op de juiste plek'. Natuurlijk geldt dat ook voor mij. Daar waar ik niet goed in ben, zoek ik mensen die mij ondersteunen. Voor de overdracht van ons familiebedrijf bleek Bol Adviseurs helemaal de juiste partij. In de opvolging brachten zij helderheid binnen ons gezin en in de onderhandelingen creëerden ze vertrouwen op basis van het karakter van ons bedrijf."

Met ziel en zaligheid stond René in het familiebedrijf. Zijn zus is de laatste van de familie Wittens die er nu nog werkt. "Zij gaat in juni ook met pensioen en dan zijn we er allemaal weg. Maar het huidige management team - dat zijn Tom Dissel, Isolde Huijbregts en Casandra Theunissen - kan ons gedachtegoed binnen IBN/Vebego nu voortzetten. Daar heeft Bol zich mede voor ingespannen. Betrokkenheid is het karakter van Toekomst Schoonmaakbedrijven. Vroeger en nu nog steeds. Het familie-concept moest continueren, ook al is de familie Wittens straks weg." 

Bol kruipt helemaal in de huid van een bedrijf en kan daardoor de juiste vertaling maken naar een kloppende overname.

Deskundige buitenstaanders

Eigenlijk zou dochterlief het bedrijf over gaan nemen. "In aanloop naar de overname heeft Linda elf jaar op diverse plekken in de organisatie gewerkt. Onze zoon werkte ook bij ons. De adviseurs van Bol startten hun gesprekken bij beide kinderen. Mijn vrouw Jeanne en ik werden er gaandeweg bij betrokken. Alle wensen werden in kaart gebracht. Ook brachten ze in beeld wat er bij een overname komt kijken en wat leiding geven aan dit bedrijf zou betekenen. Neutraal en met kennis van zaken. Ze wilden dat mijn dochter overzag waar ze voor koos!" Op basis daarvan is Linda gaan nadenken. René: "Ze was het vast van plan, maar gek genoeg schrokken we niet eens toen zei ze: "Pa, ik ga het toch niet doen! Ik begin voor mezelf." We zijn blij dat ze haar hart is gaan volgen. Net als mijn zoon, die ook voor iets anders koos. Zij hebben onze kinderen met de neus in de juiste richting gekregen."

IMG_7749

Je verdient het écht terug

Hij prijst de deskundigheid van Bol. "Hun familie-aanpak is echt gedegen." René sprak ook andere pensionado's die zelf de bedrijfsoverdracht hadden geregeld. "Achteraf heeft dit toch narigheid opgeleverd. Bij sommigen financieel, bij anderen met de kinderen. Als ouder kijk je op een bepaalde manier naar je kind, dat is me wel duidelijk geworden in dit traject. De adviseurs van Bol zien andere dingen, stellen andere vragen, zaken waar je zelf niet op komt. Ga niet alleen uit van je eigen perspectief! Laat het ook niet om geld te besparen. Jazeker, de vier toppers van Bol Adviseurs die ons hierin hebben begeleid, waren wel een investering. Maar bij dit soort dingen weet ik gewoon dat ik dit écht terugverdien. En zo was het ook! Robèrt Meijer, Patrick Lambrechts, Robin Geerts en Guus van Hout hebben op alle fronten waarde toegevoegd." 

Het juiste toekomstperspectief

Uiteindelijk hadden drie partijen uit de schoonmaakbranche interesse, maar ook IBN/Vebego. René: "Zij leiden mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt naar passend werk. Ik zit met hun algemeen directeur Maarten Gielen al zeven jaar in het bestuur van een ondernemersplatform. We kenden elkaars organisatie en strategisch paste het naadloos. Het voelde menselijk gezien heel goed." Juist dan is het belangrijk om ook zakelijk te blijven. "In een familiebedrijf gaat continuïteit boven winst. Je doet aan voorinvesteringen die zich in de jaren daarna pas uitbetalen. Je moet dus door actuele cijfers heen kunnen kijken. De adviseurs van Bol moesten op basis van een toekomstperspectief het vertrouwen winnen van IBN/Vebego. En IBN moest hiervoor weer groen licht krijgen bij 11 gemeenten. 50% van hun aandelen ligt namelijk bij hen. En dat duurde een paar weken…wat was het spannend!"

Ze begrijpen de essentie

Inmiddels is René helemaal gewend aan zijn pensioen. "We kijken ook echt in tevredenheid terug. Bol kruipt helemaal in de huid van een bedrijf en kan daardoor de juiste vertaling maken naar een kloppende overname. Door hun kennis van familiebedrijven en de indringende gesprekken komt de essentie boven tafel. Ze begrepen gewoon wat belangrijk voor ons was en wisten dit voor ons en onze medewerkers te verzilveren. En niet alleen voor ons: hun vertaling naar de toekomst bleek te kloppen: de omzetprognose voor 2023 is nu al zo goed als binnen!"

René Wittens - Voormalig eigenaar Toekomst Schoonmaakbedrijven

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Patrick!

Patrick is al vanaf 2005 werkzaam op onze fiscale afdeling. Vandaag de dag is hij medeverantwoordelijk voor bedrijfsoverdracht, voor de Family Desk, én hij is partner.

Patrick Lambrechts

Directielid | Estate Planner | Belastingadviseur

Contactformulier: