Referenties

De beste decembermaand ooit voor Novalis.O

Referenties

Novalis.O staat bekend om haar exclusieve design meubelen en verlichting, waarmee zij de top van de interieurmarkt bedient. Ze is dealer van vier high-end designmerken die elders niet te verkrijgen zijn. Daarbij dient de winkel in Oisterwijk tevens als showroom. Naast de particuliere markt neemt Novalis.O ook deel aan zakelijke projecten, meestal in samenwerking met architecten.

De beste decembermaand ooit voor Novalis.O

“Een onderneming heeft zich voortdurend voor te bereiden op de toekomst”, is de mening van Anton van Oirschot, eigenaar van Novalis.O. “En soms vraagt dat om rigoureuze beslissingen, zeker als het lastig wordt. Zo heb ik de winkel ook door de crisis van 2008/2009 heen geloodst. Begin 2021, midden in de corona tijd, koos ik ervoor om mijn winkelpand uit te breiden van 1250m² naar 2000m². Een verbouwing waar achteraf meer bij kwam kijken dan ik had gedacht, maar gelukkig kreeg ik alle steun van Bol Adviseurs.”

Anton van Oirschot is al sinds 1997 bij Novalis.O betrokken, eerst als bedrijfsleider en later als eigenaar. En al die tijd werkt hij al met Bol Adviseurs samen. Vanaf de eerste dag heeft hij zijn ideeën over een goede meubelzaak toegepast. Nu -25 jaar later- constateert hij met trots dat hij zijn droom heeft gerealiseerd: hij heeft een strak interieurbedrijf in de top van Nederland.

De beste decembermaand ooit voor Novalis.O 1

Keuzes durven maken

Anton: “Ik heb twee kinderen, en de zaak noem ik vaak mijn derde kind. Al jaren stop ik hier mijn ziel en zaligheid in. Groei vraagt om flinke investeringen, in tijd en in kosten. En daarnaast moet je durven kiezen. Tijdens de crisis van 2008/2009 nam ik een essentieel besluit: alle meubelen die ook op internet te krijgen waren gingen eruit en we werden dealer van een exclusief assortiment. Kiezen voor alleen het hogere segment leidde toen direct tot een enorme omzetstijging. Vanuit die ervaring trok het lege winkelpand achter onze zaak begin 2021 mijn aandacht. Wat als we die oppervlakte bij onze winkel zouden voegen? Op zich gingen de zaken goed, want tijdens de diverse lockdowns gaven mensen veel aandacht aan hun interieur. Voor mij was dit hét moment voor een forse winkeluitbreiding.”

Bol komt regelmatig met goede ideeën! De vruchtbare samenwerking met Bol krijgt iedere keer een andere vorm.


De toegevoegde waarde van Business Intelligence

Het toeval wilde dat Anton in 2020 met Power BI was gaan werken, de rapportagetool van Bol Adviseurs. Hierdoor was alle relevante bedrijfsinformatie direct beschikbaar. Een financieringsaanvraag bij de bank vraagt immers om onderbouwing. Anton: “Dat vind ik toch wel echt een verdienste van Jelle van Santvoort, mijn adviseur van Bol. Indertijd wees hij me op deze technologie en ik ben blij dat ik toen op zijn vooruitziende blik ben ingegaan. Nu konden we de bank direct een professioneel overzicht bieden aan cijfers. Het liet zien hoe stevig het bedrijf staat, maar ook dat het verdienmodel goed in elkaar zit: we konden zelfs omzetprognoses geven op basis van de winkeluitbreiding.”

Uitgedaagd worden in het nieuwe

Anton heeft zelf ook veel aan Power BI. “Ik kan nogal behoudend zijn dus uit mezelf had ik er nooit voor gekozen. Daarom ben ik zo blij dat Bol mij regelmatig uitnodigt, ja zelfs uitdaagt. Ik zei ‘ja’ om bij de tijd te blijven, maar dat de informatie me zoveel directe inzichten zou brengen, had ik niet kunnen vermoeden. Bol kwam bijvoorbeeld met het idee om een indeling in artikelgroepen te maken: banken, vloerkleden, hanglampen, etc. Ik dacht dus dat de meeste omzet vanuit de banken kwam, maar het blijken de hanglampen te zijn. Op basis daarvan kies ik nu voor andere investeringen. Gerichte informatie betekent direct gerichter aansturen. Echt mooi!”

IMG-20220206-WA0041

Samen de bank overtuigen

Ook al heb je de automatisering op orde, en geeft BI een goed verhaal naar de bank, dan nog zijn er heel wat hindernissen te nemen. “Banken scheren de detailhandel momenteel over één kam en we kregen in eerste instantie minder dan gevraagd. Corona heeft echt een negatieve invloed. Het vroeg zeer veel geduld, onderhandeling, flexibiliteit en vertrouwen van onze kant, en zakelijk en privé was ik zó blij dat Jelle samen met collega en Corporate Finance-specialist Ralf Stubbe naast me stonden. Dit traject heb ik echt onderschat en had ik niet alleen gekund. Jelle was zelf ook oprecht blij toen de deal rond kwam. Ik merk dat hij ook gepassioneerd in zijn werk staat; daarom hebben we ook een persoonlijke klik.”

Structurering en coaching personeel

Na drie vermoeiende maanden van verbouwen heropende de winkel in september 2021. Met meer vierkante meters heb je ook meer personeel nodig. “Ook daarbij helpt Bol ons nu; ze komen echt voortdurend met goede ideeën,” aldus Anton. “De afgelopen drie jaar zijn we flink gegroeid, van acht naar veertien medewerkers, en daar hebben we nu structuur in aangebracht. Zo heb ik onlangs een bedrijfsleider aangenomen die nu door Bol wordt gecoacht. De vruchtbare samenwerking met Bol krijgt iedere keer weer een andere vorm. En al die inspanningen maken dat we qua omzet met afstand de beste decembermaand ooit hebben gedraaid. Daar ben ik ongelooflijk trots op!”

 

Anton van Oirschot – Novalis.O in Oirschot

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Jelle.

In mijn rol als Assistent Accountant ben ik een van de vaste adviseurs van Novalis.O. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 493.

Jelle van Santvoort

Opdrachtleider

Contactformulier: