Referenties

“Onze toekomst ziet er een stuk stabieler uit”

Referenties

Renee Leenders richtte in 2005 kinderdagverblijf Hupsakee op, vanuit een passie voor kinderen. Administratie en financiën? Die zaken waren vooral noodzakelijk kwaad. Tot ze begin 2022 genoeg had van de wirwar aan cijfers en onduidelijke antwoorden van haar boekhouder. Samen met Bol Adviseurs bracht ze de Hupsakee-boekhouding op een professioneel niveau.

Bedrijf

“Hupsakee is een kinderdagverblijf voor kinderen van drie maanden tot vier jaar. Vanaf dag één kijken we naar wat onze kinderen nodig hebben. Zoals oprechte, professionele zorg. Want niet het pand of je pedagogisch beleid bepaalt je succes, maar je medewerkers. We investeren in onze mensen, houden onze groepen klein en zorgen altijd voor extra capaciteit, zodat we altijd genoeg mensen hebben en we nooit een uitstapje of activiteit over hoeven te slaan. Dat werkt: onze medewerkers zitten perfect in hun vel en dat straalt één-op-één door op de kinderen.”

Uitdaging

“De financiële administratie is niet bepaald mijn afdeling… Maar dat wil niet zeggen dat je die zomaar uit handen geeft. Aanvankelijk verzorgde mijn oom de boekhouding. Hij was een uitstekende accountant, maar we wilden het dichter bij huis houden. Bij het Bredase kantoor waarmee we vervolgens in zee gingen, ben ik alle feeling met onze financiën kwijtgeraakt. Vragen beantwoordden ze niet duidelijk, we bespraken de jaarrekening pas vér in het volgende jaar en toen er ook nog steeds meer fouten slopen in de salarisverwerking, was de maat vol. Op zoek naar een nieuwe partner.”

Oplossing

“Via-via werden we op Bol Adviseurs gewezen. Opnieuw niet naast de deur, maar het verhaal klopte helemaal. We overleggen veel en ze zijn echt betrokken met onze onderneming. Bijvoorbeeld: we bekijken de jaarcijfers niet meer achteraf, maar van tevoren, om inzichten te kunnen inzetten voor nieuw beleid. Ook zijn we een boekhoudsysteem gaan gebruiken: we hebben onze mappen met bonnetjes vervangen door fijne, toegankelijke software, waarin we onze administratie perfect kunnen bijhouden voor alle drie onze vestigingen.”


Effect 

“Marc, John en Ralf van Bol wilden een goede, blanco herstart. En dus wilden ze alle cijfers boven water hebben. Bij het opzoeken van alle data heb ik meer dan eens een diepe zucht geslaakt… Maar stukje bij beetje kwamen we dichter bij de waarheid en kreeg ik de inzichten waar ik zo naar verlangde. Een goede berekening van de kosten die we doorberekenen aan ouders, de financiële impact als we extra medewerkers inzetten, zelfs de waarde van onze panden - alles is nu transparant en inzichtelijk.”

Meerwaarde 

“Onze financiële positie is altijd goed geweest, en ook nu schiet onze winst niet ineens omhoog. Maar dat was ook niet ons doel. Wel wilden we ons bedrijf stukje bij beetje gezonder maken. Ook weten we beter waar we staan, waar we naartoe werken en hebben we een plan voor hoe we onze organisatie op een dag willen overdragen. Dankzij het inzicht dat Bol heeft verschaft, kunnen we veel beter beleid maken en strategische beslissingen nemen. Kortom: onze toekomst ziet er een stuk stabieler uit.”


Over Bol Adviseurs

“We zien de mensen van Bol niet vaak, maar toch voelt het alsof ze erbij horen. Ze zijn vriendelijk, behulpzaam en geïnteresseerd. Laatst bijvoorbeeld, informeerde Ralf uit zichzelf hoe mijn gesprek met de oudercommissie was gegaan, waarin ik op advies van Bol een verhoging van het uurtarief voorstelde. De verhouding tussen kosten en opbrengsten en de onderbouwing zaten zo goed in elkaar, dat de oudercommissie direct zei: ‘Goed verhaal, doen!’. En heb ik vragen of wil ik even overleggen? Ik krijg meteen antwoord en er is altijd iemand die met me wil sparren. Ontzettend fijn!”

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Guido.

Naast relatiebeheer van het vaste klantenpakket, afwikkelen van jaarrekeningen en inzicht geven in de cijfers van organisaties ben ik betrokken bij fusies, herstructureringen en opvolging. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me dan een bericht of bel me op 088 1211 331.

 
 

Guido Willems

Senior Accountant

Contactformulier: