Referenties

Grensoverschrijdende salarissen AVG goed verwerkt

Referenties

AVG heeft een hoofdkantoor in Heijen, maar werkt grensoverschrijdend. Hun werknemers werken niet alleen in Nederland, maar ook voor projecten van de twee Duitse vestigingen. Personeelsfunctionaris Hanneke van der Velden vertelt hoe belangrijk de expertise van Bol Adviseurs is bij het op de juiste manier verwerken van salarissen van hun personeel.

Grensoverschrijdende salarissen AVG goed verwerkt

Onze salarisverwerking wordt gedaan door Bol Adviseurs. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers financieel niet de dupe worden van het feit dat AVG werkt in een grensgebied. Hierdoor kunnen medewerkers er namelijk netto in salaris op achteruitgaan. We hebben trouw personeel met lange dienstverbanden. Onze waardering moeten ze maandelijks terugzien; ze verdienen gewoon een correcte beloning en verloning.

Een Duitse én een Nederlandse loonlijst

Als werkgever lopen we zelf ook risico’s. We kunnen boetes krijgen voor onjuiste loonverwerking.  Dit willen we natuurlijk voorkomen. Het is daarom van belang dat de salarisverwerking conform alle Nederlandse regels wordt gedaan. Maar óók conform de Duitse!

Van de honderdveertig werknemers staan er honderd op de Nederlandse en veertig op de Duitse loonlijst. Salarisadviseur Paul Vogels van Bol ondersteunt onze salarisadministrateur in Nederland. Een Duitse accountant zorgt voor de Duitse verloning. Verder wijst Ton Hendriks, senior belastingadviseur bij Bol, ons uitstekend de weg in de Duitse regelgeving. Hij weet precies wat bij de Duitse overheid zwaar weegt.

Wij zijn enorm blij met de praktische kennis van Bol Adviseurs.


Salary Split in de praktijk

Complex wordt het als medewerkers van de Nederlandse loonlijst in Duitsland werken. Hun werkuren komen dan zowel op de Duitse als op de Nederlandse loonlijst. Salary Split noemen ze dat: verlonen over de landsgrens heen. We zijn enorm blij met de praktische kennis van Ton Hendriks op dit gebied. Bol helpt ons per land de verschuldigde premies en belastingen te berekenen en af te dragen.

Bol Adviseurs zorgt dat de Duitse en Nederlandse loonstroken samengevoegd worden tot één definitieve salarisstrook voor de medewerker. Dat vinden we belangrijk. Het moet immers geen zoekplaatje worden voor onze medewerkers.

Hanneke van der Velden – Voormalig personeelsfunctionaris van AVG

Heeft u een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Ton Hendriks.

Als Senior Belastingadviseur ben ik gespecialiseerd in regels rondom grensoverschrijdend werknemersverkeer. Op dit gebied ondersteun ik AVG bij de salarisverwerking van hun medewerkers. Heeft u vragen over uw internationale medewerkers, salary split of de 30%-regeling? Stuur mij dan rechtstreeks een bericht via het formulier hieronder of bel me op 088 12 11 323.

Ton Hendriks

Senior Belastingadviseur

Contactformulier: