Ton Hendriks

Ton Hendriks

Senior Belastingadviseur

Ondernemend denken betekent voor mij: Pro-actief zoeken naar de beste oplossing, zowel voor werknemer als werkgever.

Ton Hendriks (1959) is sinds 1986 in dienst bij Bol Adviseurs en werkzaam als belastingadviseur. In zijn dagelijkse werk is hij voornamelijk bezig in de expat praktijk en de Nederland – Duitsland Desk. Ton is gespecialiseerd op het gebied van grensoverschrijdende werknemersvraagstukken, met name salary splits en de 30 % regeling. Zijn advisering beperkt zich niet alleen tot de werkgevers, maar bestaat ook uit het onderhandelen met vakbonden en de werkgeversorganisaties (over pensioen- en bedrijfstakeigen regelingen), het houden van voordrachten voor en individuele besprekingen met de werknemers, waarbij de gevolgen zowel in het woonland als in de werklanden meegenomen worden. Niet alleen de fiscale aspecten worden beschouwd, maar ook de sociale zekerheid en het arbeidsrecht, inbegrepen de problemen met betrekking tot uitkeringen in geval van ziekte, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of pensioen. Ton spreekt vloeiend Duits, goed Engels en ook redelijk Portugees.

Opleiding en carrière

Ton is na zijn studie Bedrijfseconomie aan de HEAO in dienst getreden bij het huidige PricewaterhouseCoopers (PWC). In 1986 nam hij de overstap naar Bol Adviseurs, waarna hij in 1987 afstudeerde als Federatie Belastingadviseur (RB). Jaarlijks volgt hij diverse cursussen en seminars om zijn vaktechniek op peil te houden.

Kwalificaties en ervaringen

Ton is een actief lid van de Nederlands Duitse Business Club Maas Rhein.

Direct contact met Ton Hendriks

Heeft u een vraag of wilt u iets aan mij voorleggen? Aarzel niet en vul het formulier hieronder in. Uw bericht komt rechtstreeks bij mij in mijn mailbox. Ik zal zo snel mogelijk reageren.
‹ Terug naar overzicht