Jobstap zoekt voor jongeren met een (arbeids)handicap een passende werkplek en biedt coaching-on-the-job. In tien jaar tijd groeide deze jobcoach organisatie van 14 naar 120 medewerkers, verdeeld over 13 vestigingen. Algemeen directeur Ton van Trienen vertelt over de ondersteuning van Bol Adviseurs bij deze bedrijfsmatige omslag. 

Verantwoorde groei bij Jobstap

We hebben een passie om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, de zogenaamde WAJONGERS, te begeleiden. Onze bedrijfsgroei zit in het arbeidsproces zelf: elke cliënt die we plaatsen, levert een continue werkstroom op. Om onze cliënt optimaal op een arbeidsplek te laten functioneren, bieden we jobcoaching. Bol ondersteunt ons hierbij op verschillende gebieden.

Vennootschapsbelasting

We zijn gewoon maar begonnen en deden alles zelf, tot we in 2002 op één miljoen euro omzet zaten en niet wisten dat we vennootschapsbelasting moesten betalen. Paul Lutters van Bol hielp ons toen met een administratief sluitende organisatie en een goedkeurende accountantsverklaring.

Human Resource Management

We besloten ook de afdeling HRM van Bol bij de werving en selectie van jobcoaches te betrekken. HRM-adviseur Hein Vriens doet nog steeds voor ons de assessments en scheidt het kaf van het koren. Daarnaast tipt hij ons regelmatig met gunstige wettelijke HR-regelingen, geldend voor bijvoorbeeld de reiskosten. Ook een klein voordeel tikt bij zo’n honderd ambulante medewerkers behoorlijk aan.

Productmarkt combinaties

jobstap-vierkantDe laatste tijd ondersteunt Bol ons in het denken in product-markt-combinaties. Door de veranderingen in de sociale zekerheid, moeten we onze pijlen op nog meer markten en doelgroepen gaan richten. Ook daarin vinden we expertise bij Bol: fiscalisten en juristen helpen ons bij de oprichting van nieuwe bedrijfsonderdelen. Als ondernemer is het fijn om on-the-job gecoached te worden.

Ton van Trienen
Algemeen directeur van Jobstap Groep

"Ook als ondernemer is het fijn om on-the-job gecoached te worden"

Heb je een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Hein!

Als HRM Adviseur adviseer ik klanten over personeelsvraagstukken. Onderwerpen waarin ik me de afgelopen jaren heb gespecialiseerd, zijn personeelsontwikkeling, ziekte en arbeidsongeschiktheid, sociale zekerheid, arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 300.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.