Strategieontwikkeling

Voor ondernemers is het van essentieel belang de marktbewegingen goed in de gaten te houden. De markt geeft namelijk de eerste tekenen dat het tijd is om (nieuwe) strategische opties in kaart te brengen en doelstellingen bij te schaven. Zeker wanneer je met jouw onderneming wilt blijven groeien en door ontwikkelen is het belangrijk dat je niet alleen leeft in het heden, maar ook nadenkt over morgen en overmorgen.

Door de dagelijkse hectiek van het bedrijf schiet het nadenken over de strategie er vaak bij in. Onze specialisten bieden uitkomst. Zij helpen je bij het ontwikkelen van een organisatiestrategie die past bij jouw toekomstplannen én bij de huidige markt. Zo krijg je de ruimte om met plezier te blijven ondernemen.

Basis van een strategie

Een zogenaamde strategische (her)oriëntatie, start altijd bij jou. Als ondernemer ben je immers het nulpunt van waaruit de toekomstvisie voor jou en je onderneming wordt bepaald. Daarbij proberen onze adviseurs scherp te krijgen met welk doel je de organisatie aanstuurt, wat je over 5 jaar bereikt wilt hebben, welke tussenstappen daarbij voor jou acceptabel zijn en welke middelen je kunt en wilt inzetten om jouw doel te bereiken.

Het succes van een strategie wordt echter niet alleen bepaald door jouw toekomstvisie, maar ook door wat er om je heen gebeurt. Liggen er bijvoorbeeld mogelijkheden en kansen voor het grijpen, moet je rekening houden met potentiële risico’s en bedreigingen in jouw omgeving, staan er branche- en marktontwikkelingen in de kinderschoenen die van grote invloed kunnen zijn op jouw organisatie en ook niet onbelangrijk: wat doen jouw concurrenten en hoe spelen zij in op hun omgeving. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring en nemen al deze factoren in overweging zodat de best mogelijke koers voor jou bepaald kan worden.

“Samen gaan we op zoek naar de juiste koers voor jouw onderneming, om morgen beter te worden dan vandaag” Patrick Lambrechts Partner en Fiscalist

Strategische doelstellingen

Een heldere strategie staat niet op zichzelf, maar heeft strategische doelstellingen en draagvlak nodig om succesvol te zijn. Samen met onze adviseurs ga je aan de slag om een SMART actieplan op te stellen. Hierdoor wordt de strategie voor iedereen binnen jouw organisatie duidelijk en werkbaar.

Vervolgens wordt de strategie en het bijbehorende actieplan besproken met de sleutelfiguren binnen jouw organisatie. Zo kan er tijdig worden bijgestuurd. Wij kunnen je dus niet alleen helpen bij het ontwikkelen van een organisatiestrategie, maar ook ondersteunen in de vertaalslag naar de praktijk.

Heb jij hulp nodig bij het ontwikkelen of aanscherpen van jouw strategie?

Bol Adviseurs helpt je graag!

Wij helpen je bij het ontwikkelen van een heldere organisatiestrategie die past bij jouw toekomstplannen én bij de huidige markt. Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.