Strategieontwikkeling

Voor ondernemers is het van essentieel belang de marktbewegingen goed in de gaten te houden. De markt geeft namelijk de eerste tekenen dat het tijd is om (nieuwe) strategische opties in kaart te brengen en doelstellingen bij te schaven. Zeker wanneer u met uw onderneming wilt blijven groeien en door ontwikkelen is het belangrijk dat u niet alleen leeft in het heden, maar ook nadenkt over morgen en overmorgen.

Door de dagelijkse hectiek van het bedrijf schiet het nadenken over de strategie er vaak bij in. Onze specialisten bieden uitkomst. Zij helpen u bij het ontwikkelen van een organisatiestrategie die past bij uw toekomstplannen én bij de huidige markt. Zo krijgt u de ruimte om met plezier te blijven ondernemen.

Basis van een strategie

Een zogenaamde strategische (her)oriëntatie, start altijd bij u. Als ondernemer bent u immers het nulpunt van waaruit de toekomstvisie voor u en uw onderneming wordt bepaald. Daarbij proberen onze adviseurs scherp te krijgen met welk doel u de organisatie aanstuurt, wat u over 5 jaar bereikt wilt hebben, welke tussenstappen daarbij voor u acceptabel zijn en welke middelen u kunt en wilt inzetten om uw doel te bereiken.

Het succes van een strategie wordt echter niet alleen bepaald door uw toekomstvisie, maar ook door wat er om u heen gebeurt. Liggen er bijvoorbeeld mogelijkheden en kansen voor het grijpen, moet u rekening houden met potentiële risico’s en bedreigingen in uw omgeving, staan er branche- en marktontwikkelingen in de kinderschoenen die van grote invloed kunnen zijn op uw organisatie en ook niet onbelangrijk: wat doen uw concurrenten en hoe spelen zij in op hun omgeving. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring en nemen al deze factoren in overweging zodat de best mogelijke koers voor u bepaald kan worden.

“Samen gaan we op zoek naar de juiste koers voor uw onderneming, om morgen beter te worden dan vandaag” Patrick Lambrechts Partner en Fiscalist

Strategische doelstellingen

Een heldere strategie staat niet op zichzelf, maar heeft strategische doelstellingen en draagvlak nodig om succesvol te zijn. Samen met onze adviseurs gaat u aan de slag om een SMART actieplan op te stellen. Hierdoor wordt de strategie voor iedereen binnen uw organisatie duidelijk en werkbaar.

Vervolgens wordt de strategie en het bijbehorende actieplan besproken met de sleutelfiguren binnen uw organisatie. Zo kan er tijdig worden bijgestuurd. Wij kunnen u dus niet alleen helpen bij het ontwikkelen van een organisatiestrategie, maar ook ondersteunen in de vertaalslag naar de praktijk.

Heeft u hulp nodig bij het ontwikkelen of aanscherpen van uw strategie?

Bol Adviseurs helpt u graag!

Wij helpen u bij het ontwikkelen van een heldere organisatiestrategie die past bij uw toekomstplannen én bij de huidige markt. Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.