Nieuws & Blogs

Bol Adviseurs Corporate Finance begeleidt Fleuren Tankopslag B.V. bij verkoop van activa en activiteiten aan Tessenderlo Kerley Netherlands B.V.

|

Fleuren Tankopslag B.V. (‘Fleuren Tankopslag’) is een succesvol familiebedrijf opgericht in 1949 als veevoederbedrijf en is de afgelopen decennia verder opgebouwd tot een succesvolle internationale tankopslag-onderneming met een strategische geografische ligging aan de A73 en de Maas.

Tessenderlo Kerley Netherlands B.V., een dochteronderneming van Tessenderlo Group N.V. (‘Tessenderlo’) gevestigd in Brussel, heeft de activa en activiteiten van Fleuren Tankopslag, gevestigd te Cuijk, per 1 mei 2022 overgenomen. Met de overname van de activa en activiteiten van de opslagonderneming kan Tessenderlo de West-Europese markt voor vloeibare meststoffen verder versterken. Bol Adviseurs begeleidde de overname op verschillende vlakken.

Fleuren Tankopslag B.V.

 Fleuren Tankopslag is een tank op- en overslagbedrijf voor vloeibare producten in de haven van Cuijk (regio Nijmegen). Het tankpark bestaat uit 31 koolstofstalen gecoate en roestvaste stalen tanks met een inhoud variërend tussen de 500-2400 ton. De vloeistoffen in de tanks kunnen worden gevuld middels een tankschip die kan aanleggen aan de kade of met een tankwagen. Fleuren Tankopslag heeft een ideale geografische ligging voor verdere distributie van vloeibare stoffen naar de West-Europese markt.

Ervaring verkoper: “De verkoop van je bedrijf vraagt veel geduld, begin op tijd met de verkoop. Begin met een goede taxatie van het bedrijf door een specialist in jouw branche. Om kosten te besparen schakel alleen een adviseur in voor zaken die om extra kennis vragen of lastig zijn.”


Bol Adviseurs Corporate Finance heeft Fleuren Tankopslag begeleid met het verkoop klaarmaken van de activa en activiteiten van de opslagonderneming waaronder de waardebepaling van de activa, due diligence, juridische begeleiding bij het opstellen van de intentieovereenkomst en de koopovereenkomst alsmede de notariële begeleiding bij het passeren van de akte van levering.

 Bart Berkers namens Bol Corporate Finance: “Het bijzondere aan dit traject was om de specifieke wensen en de visie van Fleuren goed vertaald te krijgen in de transactiedocumentatie zodat ook juridisch de continuïteit van de onderneming geborgd is en Fleuren de mooie onderneming kan loslaten waarbij de bestaande klanten blijvend goed worden geholpen.”

Tessenderlo Group N.V.

 Het beursgenoteerde (Euronext: TESB) Tessenderlo is een gediversifieerde industriële groep die zich toespitst op landbouw, het valoriseren van bio-reststoffen, energie en het leveren van industriële oplossingen met een focus op water. Tessenderlo heeft de strategie om de activiteiten van Fleuren Tankopslag te integreren in de business unit Tessenderlo Kerley International, die vloeibare, oplosbare en vaste plantenvoeding met toegevoegde waarde levert om telers te ondersteunen bij het realiseren van een efficiënte en duurzame landbouw.

De overname zal de positie van Tessenderlo Kerley International op de West-Europese markt voor vloeibare meststoffen verder versterken. Bovendien zal de ligging van Fleuren Tankopslag aan de Maas in Cuijk de nieuw te bouwen fabriek van Tessenderlo in Geleen gemakkelijker en duurzamere via de waterwegen van Nederland, Duitsland en Frankrijk ontsluiten.

Meer weten over Tessenderlo: www.tessenderlo.com/en.