Nieuws & Blogs

UBO-registratie: alle informatie op een rij!

|

Sinds 27 september 2020 moeten de uiteindelijk belanghebbenden/ultimate beneficial owners (UBO’s) van Nederlandse entiteiten worden geregistreerd in het UBO-register van de Kamer van Koophandel. De UBO’s van nieuw opgerichte entiteiten worden geregistreerd tegelijk met de inschrijving in het Handelsregister. Bestaande entiteiten ontvangen een brief van de Kamer van Koophandel met een verzoek tot registratie. Geadviseerd wordt om niet tot het laatste moment te wachten met registratie.

In specifieke omstandigheden is het door herstructurering mogelijk een privacy-structuur op te zetten, waardoor registratie van jouw gegevens achterwege kan blijven. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze UBO-desk via UBOdesk@boladviseurs.nl.

De verplichting tot het registreren van UBO’s rust op het bestuur van de entiteit. Bol Adviseurs mag de UBO-registratie niet volledig voor jou verzorgen, maar kan wel behulpzaam zijn, bijvoorbeeld als het gaat om het vaststellen van de eigendoms- en zeggenschapsstructuur of het verzamelen van de benodigde gegevens voor het vaststellen van de UBO’s. Ook met vragen over het invullen van de registratieformulieren kun je bij ons terecht.

 

Hulp nodig? Onze specialisten ondersteunen je graag!

Heb je vragen over de UBO-registratie? Neem dan contact op met jouw vaste contactpersoon bij Bol Adviseurs of raadpleeg de UBO-desk via UBOdesk@boladviseurs.nl . Wij helpen je graag verder.