Nieuws & Blogs

Hoe betaal ik niet te veel belastingen?

|

Als ondernemer komen er nogal wat verschillende soorten belastingen op je af, denk aan inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting en dividendbelasting…. Natuurlijk wil je je bijdrage aan de maatschappij leveren, maar een lagere belastingdruk is ook wel fijn.

Meestal zijn er mogelijkheden om minder belastingen te betalen. Heel belangrijk bij het geven van een goed advies is dat we je persoonlijke situatie kennen. Niet alleen de rechtsvorm van je onderneming is van belang, maar ook wat je precies doet binnen je onderneming. Ben je innovatief bezig op technisch gebied? Heb je mensen in dienst met een beperking? Heb je plannen om te gaan investeren? Heb je onroerend goed in je bezit? Keer je jezelf een ‘slim’ salaris uit? Of leef je van je dividenduitkeringen? Ben je eraan toe om je familiebedrijf over te dragen aan de volgende generatie?

Allemaal situaties die invloed kunnen hebben op de hoogte van je belastingaanslag. We leren je graag kennen zodat we je goed kunnen adviseren!