Nieuws & Blogs

Buitenlandse onderneming verkopen of opheffen?

|

Je wilt stoppen met je onderneming in het buitenland. Is het dan verstandiger om de onderneming te verkopen of op te heffen? Het klinkt misschien een beetje raar, maar de regelgeving in het desbetreffende land kan hierin de doorslag geven.

Mocht je besluiten om je bedrijf te verkopen dan is een zoektocht naar de juiste overnamekandidaat van belang. Je onderneming kan interessant zijn voor buitenlandse investeerders of ondernemers. Via jouw bedrijf kunnen zij bijvoorbeeld voet krijgen in nieuwe landen of hun keten versterken. Het kan ook een investeringsmaatschappij zijn die brood ziet in je bedrijf. Buitenlandse interesse is natuurlijk interessant, maar hoe vindt je geschikte kandidaten? Je kunt zelf op zoek gaan en bij concurrenten of zakenpartners aankloppen. Je kunt ook via internationale netwerken polsen. Heb je een geschikte kandidaat op het oog dan hoop je natuurlijk dat de overnamekandidaat genoeg in zijn mars heeft om je bedrijf daadwerkelijk over te nemen tegen de gewenste voorwaarden en prijs.

Bekijk de mogelijkheden en laat je goed informeren door de adviseurs van Bol. Zij helpen je niet alleen bij het zoeken van de juiste kandidaat, maar kunnen via hun internationale netwerken ook de potentiële overnamekandidaat voor je doorlichten. Je hebt er niets aan, wanneer een kandidaat met allerlei beloftes komt die hij niet kan waarmaken. We zoeken voor je uit of de andere partij financiële draagkracht heeft, betrouwbaar is, de capaciteiten heeft, kortom: geschikt is. Zo kom je in elk geval aan tafel te zitten met een serieuze kandidaat die voldoet aan je specifieke eisen.