Internationaal Personeel

Internationale aspecten met het personeel dat je inschakelt, kan tot behoorlijk complexe vraagstukken leiden. Dit doet zich voor als je Nederlandse werknemers (gedeeltelijk) werkzaamheden laat verrichten in het buitenland. Echter  óók wanneer buitenlandse werknemers voor jou in Nederland aan de slag gaan. Vraagstukken waar je aan kunt denken: de afdracht van loonbelasting kan dan erg complex worden (zogenaamde Salary Split vraagstukken). Of het al dan niet noodzakelijk zijn van een werk- of verblijfsvergunning voor een werknemer. Of over arbeidsvoorwaardelijke beperkingen of vereisten waaraan je gebonden bent, die per land kunnen verschillen. Of toepassing van bepaalde regelingen, zoals bijvoorbeeld de 30%-regeling, die voor de werknemer financieel erg interessant kan zijn.

De experts van Bol Adviseurs zijn volledig op de hoogte van alle wet- en regelgeving die met internationaal werknemersverkeer samenhangt. Ze kunnen je bijstaan op het moment dat jouw bedrijf een buitenlandse werknemer in dienst neemt, of Nederlandse werknemers over de grens wil laten werken.

Onze diensten:

Expat services

Het kan voorkomen dat jij als HR-manager of ondernemer nét niet die ene werknemer kunt vinden waar je naar op zoek bent, bijvoorbeeld door ontbrekende vakkennis of vanwege de opleiding. Wellicht biedt het dan uitkomst om een buitenlandse specialist tijdelijk in Nederland voor jou te laten werken. Voor deze zogenaamde expats gelden bijzondere regels, beperkingen én mogelijkheden. Je kunt dit natuurlijk zelf uitpluizen. Of je zoekt hulp bij onze adviseurs die dat al voor jou gedaan hebben.

Meer informatie over Expat Services

Grensoverschrijdende arbeid

Als je werknemers tewerkstelt in het buitenland of als je buitenlandse werknemers voor jou laat werken in Nederland, krijg je te maken met complexe wetgeving op het gebied van arbeidsrecht, belastingen, sociale zekerheid en pensioen. Vooral als het om werknemers gaat die onregelmatig werken, in meerdere landen werken, of werken voor meerdere groepsmaatschappijen kan de administratie behoorlijk complex zijn. Onze adviseurs leggen je graag uit wat de regels rondom grensoverschrijdende arbeid zijn. Maar ook: hoe je risico’s kunt vermijden en welke speelruimte je hebt.

Meer over Grensoverschrijdende arbeid

Wereldwijde lokale expertise

Bol Adviseurs is aangesloten  bij Leading Edge Alliance (LEA), een alliantie van internationale collega-kantoren. We wisselen regelmatig kennis uit met de andere leden van de LEA. Dit doen we tijdens groepsbijeenkomsten met collega’s uit de hele wereld en via ad hoc en individuele contacten. Hierdoor kunnen we in specifieke gevallen snel schakelen met een betrouwbare specialist in het buitenland, waardoor we het best mogelijke advies kunnen geven doordat we toegang hebben tot betrouwbare kennis van de actuele lokale wet- en regelgeving.

Niet gevonden wat je zocht?

Ben je op zoek naar hulp bij een concreet vraagstuk of kun je de dienst waarnaar je op zoek bent niet terugvinden? Mogelijk kunnen we je prima verder helpen. Niet al onze diensten staan namelijk expliciet vermeld op onze website. Als je je gegevens achterlaat, dan nemen we zo snel mogelijk persoonlijk contact met je op om te kijken wat we voor je kunnen doen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.