Het Veterinair Centrum Someren (VCS) wil het verschil maken voor klanten, de veehouderij-sector en de maatschappij. Vijf ‘diersecties’ opereren vakinhoudelijk tamelijk autonoom. Dit vraagt om een slimme organisatorische inrichting. Bol adviseert en ondersteunt hen op diverse gebieden. Dierenarts en aandeelhouder Marrina Schuttert vertelt over die samenwerking.

Bedrijfsinformatie verbindt bij VCS

VCS is een multidisciplinaire veterinaire praktijk die werkt binnen diersectoren met grote belangen. Zo houd ik me als varkensarts niet alleen bezig met het welzijn en de gezondheid van de varkens, maar ik dien ook de voedselveiligheid. De consument wil immers geen varkensvlees dat vol zit met antibiotica.

Persoonlijk vind ik het een uitdaging om op zo’n snijvlak van belangen iets te kunnen betekenen. Dit is eigenlijk ook wat Bol Adviseurs voor ons doet. Bol kijkt naar de belangen van onze verschillende afdelingen en helpt met het maken van beslissingen in de bedrijfsvoering.

Goede onderbouwing

De vijf diersecties binnen ons bedrijf worden ieder geleid door één aandeelhouder. Toch vormen we gezamenlijk één bedrijf. Als bijvoorbeeld de ‘paardensectie’ een MRI-scan wil aanschaffen, gaat het meteen om een zeer grote investering. De andere diersecties willen dan natuurlijk een goede onderbouwing zien, voor ze hiermee instemmen. Dat hele proces doorlopen we samen met Bol. Cijfers zijn voor ons immers een belangrijke verbindende factor.

Succes continueren

Hans Sengers van Bol licht de financiële rapporten toe, ‘vertaalt’ ze naar bedrijfsinformatie en denkt strategisch mee. We sparren gezamenlijk over een efficiëntere inrichting van onze bestuursstructuur.

Hans stelde ons de vraag hoe we ons succes denken te continueren. Kijk, dit soort kritische vragen, die ons laten nadenken over de toekomst, horen we graag!

Marrina Schuttert – Dierenarts en Aandeelhouder bij VCS

"Bol Adviseurs stelt kritische vragen waardoor we beter kunnen nadenken over de toekomst van ons bedrijf"

Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stel hem aan Hans!

Als Organisatie Adviseur heb ik ruime ervaring op het gebied van interim controlling, management informatie, corporate recovery en rendementsdenken. Mijn focus ligt op organisatie- en resultaatgebieden, oftewel aansturing en processen respectievelijk rendement en risico’s. Heb jij een vraag naar aanleiding van deze referentie? Stuur me een bericht of bel me op 088 1211 300.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.